Träning med Cesar

Igår var första gången jag var iväg med Cesar på en träning. Cesar har varit här ett år i november / december (?) – minns inte så noga. Han är högt utbildad men har haft en muskelskada, vilket gjorde att han inte kunde säljas som tävlingshäst och jag fick chansen att ha honom i min verksamhet. När han kom hit var han inte tränad på ett tag och vi har långsamt jobbat med form och lösgjordhet. Han är inte precis lättriden för han rör sig stort och vill gärna gå med stora, långsamma steg och med för mycket kadens. Ofta försvarar han sig med att gå in i passage istället för att trava och i början kunde jag inte sitta utan att få ont i kroppen. Det är fortfarande mycket häst att rida, men nu börjar det bli roligt! Jag tänker inte göra mig några stora förhoppningar för han har ju vissa begränsningar, men just nu har jag ingen annan som jag direkt kan lägga krut på (Grodan står på paus) och det här är ett bra sätt för mig att hålla igång ”krumelurerna” så jag inte glömmer hur man gör. 😉 Skönt också att Nina bekräftade mitt ”system” med att inte sätta för mycket tryck utan hellre låta honom gå med små steg och stärka sig där så att han kan slappna av.

Mysig helg på Gotland

Jag har haft en hel ledig helg, vilket är sällsynt. Mina föräldrar är på Gotland nu och jag hade ett ärende till ön som kändes viktigt så jag passade på nu. Egentligen hade jag en tävling planerad men det här blev mer prio denna gång.

Skönt med lite miljöombyte också! Nu väntar en väldigt fullspäckad, men förhoppningsvis rolig höst.

Shirocco

Igår hämtade jag hem en ny häst. Jag har letat häst mer eller mindre aktivt sedan före sommaren, men jag försöker vara lite kräsen och då får det ta lite tid. Jag hoppas att den här sötnosen ska bli en bra häst hos oss. Jag provade honom snarare av en slump när jag ändå skulle testa andra hästar, och jag hade inga högre förväntningar, men jag tyckte att han var väldigt rolig att rida – så jag hoppas det håller i sig. Han heter Shirocco, född 2007 e. Summer Hit (Sandro Hit) – Grossist/T. Tävlad ca LA /MsvC i Tyskland.
Han förmedlades av MC Sporthästar utanför Jönköping. Mycket trevligt bemötande och kändes seriöst! Nu får han en period av inskolning och så hoppas jag att han blir en bra verksamhetshäst. Jag kommer hålla ögonen öppna efter en till, men bara om det slumpar sig att jag hittar en till ett bra pris som jag inte kan säga nej till.

Vad är dina mål för terminen?

Jag brukar ge ut en lapp att fylla i i början av terminen, men jag tänkte inte göra det till hösten. Däremot vill jag att ni själva funderar på era mål och om man vill prata mer ingående med mig om detta går det bra att boka en kort stund i samband med en lektion. Även om det bara är små saker så är det viktigt att ha en plan för sin ridning! Jag kan hjälpa dig på vägen, men man tar eget ansvar för att utvecklas och komma vidare.

På Instagram får ni gärna kommentera med era terminsmål. Jag tycker det är jättekul om ni kan inspirera och stötta varandra, och ni kanske kommer på något nytt genom att läsa vad andra vill jobba med!

(Om ni inte redan följer så finns jag under @srhastochryttarutbildning)

Foto: Therese Hubner

Ett gott dagsverke

Idag var det verkligen en fullspäckad dag! Jag har lyckats ha stallet själv med utsläpp, mockning, lunch och insläpp – fast det fick jag faktiskt hjälp av utav mina snälla elever.. Jag har även hunnit vara på tävling hela eftermiddagen.

Caribo och Marie debuterade MsvC1 idag så först åkte jag med henne och hjälpte henne med framridningen. Han såg jättefin ut och det blev en fjärde plats! Superkul! Tyvärr hann jag inte se själva ritten, för då var jag tvungen att börja rida fram Cesar, som Marianne hade kört dit åt mig. Tack! Cesar var riktigt fin på framridningen men det är inte lätt att hålla samma kvalitet på banan tyvärr. Han ser nog sin chans att inte riktigt vara mellan hjälperna och jag måste rida på säkerhet så det blir lite slätstruket, men det räckte i alla fall till ett andra MsvB-kval och en femte plats. Jag har väl inte direkt tänkt gå ut i en MsvB medsamma men jag vill ha möjligheten om andan faller på… Det är fortfarande mycket jobb med styrka och form, men sakerna kan han ju.

Efter Cesar red jag även Ellinors Zalmiac – som också var riktigt fin på framridningen. När det väl var dags för start så öppnade sig dock himlen och Z ogillar starkt att bli blöt, så det var svårt att hålla fokus och det blev dessvärre lite tråkiga missar. Synd, men det var ändå roligt att han var fin innan, och jag får vara nöjd med att fullfölja och rida ett godkänt program under de omständigheterna, även om det hade varit roligare att visa hans bättre sidor.

Jag är i alla fall nöjd med att två lektionshästar kom hem med rosett. Jätteroligt! Nu får vi försöka öva vidare och se om det går att höja nivån lite till. 🙂 Bra teamwork av alla idag dessutom, med att få ihop logistiken!
Till saken hör också att min sadelstropp gick sönder igår och att Marie fick åka till en skomakare på förmiddagen för att fixa detta i sista sekunden.. Väsby Sko-Nyckel HB öppnade en timme tidigare idag (eller de kanske hade stängt helt?) bara för att laga den där stroppen åt mig! Wow, vilken service! Det är inte så att man hittar en sadelmakare en lördag eftermiddag…