Blandade nyheter

Jag råkade köpa en häst förra veckan, igen. Senaste tillskottet till verksamheten halkade in på ett bananskal. Är så tacksam över att det är många som vill ”placera” sin häst här, det är guld värt! På bilden ser ni Rocky (egentligen Armani – koppling till smeknamnet oklar), född 2007, e. Aerline H – Apollonios xx. En f.d. hopphäst (i vanlig ordning) som jag tror kommer passa superbra här! Han har varit här under sommaren och nu kom han tillbaka för att stanna.

Däremot måste fina fuxen gå i retur. Jag hade en liten fundering över ett framben, och mycket riktigt finns där en skada som inte går att reparera. Han är alltså inte halt initialt, men på böjprov när man böjer kotan separat (vilket tydligen inte gjordes på besiktningen – och han är besiktad TVÅ gånger plus att jag bad om extra koll på det benet). Såklart borde jag ha varit med vid besiktningen, eller tagit en plåt på benet innan, och hade jag stött på Rocky innan så hade det inte varit lika bråttom att få hem en häst. Nu valde jag att chansa eftersom det är ett försäljningsstall som jag har haft att göra med tidigare, och jag kan lämna tillbaka honom. Det blir förstås extra jobb. Jag grämer mig lite över att jag hade en pytteliten dålig magkänsla som jag valde att inte lyssna på. Jag tänkte dock att jag måste sluta vara så negativ jämt och inte tro det värsta – men minsann – det är tydligen bästa vägen att gå, trots allt. Det är väldigt tråkigt eftersom den hästen är helt fantastisk att rida, och med ett superbra temperament. Men just därför blev jag också fundersam – han borde ha varit dyrare… Egentligen är det inte panik med ett till hästköp nu, utan jag väntar tills jag hittar en som jag känner att jag ”måste” ha. Jag tar gärna emot förslag, men som sagt, jag väntar hellre på rätt häst.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*