Tävlingshelg på Wallstanäs

I lördags blev det en heldag på Wallstanäs. På förmiddagen dömde jag MsvC och på eftermiddagen tävlade jag själv. I regn, igen… Fast det var inte så farligt den här gången.

Jag startade Mariannes häst Gloria. Det här var vår första start i MsvB2. Bytena är fortfarande inte helt färdiga, men jag lyckades ändå få godkända betyg på båda bytena, så det var bra. I övrigt kändes hon riktigt fin, stadig och i en bra grundform och jag tyckte att jag kunde rida med ett bra flyt. Vi fick 65,81% och det blev en sjätteplats och rosett. Domaren kommenterade vid prisutdelningen att jag hade en väldigt avspänd sits, det blev jag glad för!

Veckan före tävlingen har jag ridit mer intensivt. Annars brukar jag rida Gloria ca en dag i veckan, men nu behövdes mer inför den här starten. På måndagen red jag hemma och på tisdagen var vi på träning hos Nina. Onsdagen blev en vilodag med promenad och sedan red jag torsdag, fredag och tävlade på lördagen. Vi har betslat upp med kandar för att hon blir ganska stark just i bytena. Det gör stor skillnad, jag kan rida med mindre hjälper och kommer åt henne snabbare. Däremot får man vara lite vaksam eftersom kandaret är skarpare och jag vill inte att hon ska knäppa av eller hamna bakom mina hjälper. Nu red jag på kandaret alla dagar utom fredagen, och på torsdagen blev det just för skarpt och då gick hon inte fram ordentligt. Därför blev det träns på fredagen och då ett lösgörande pass i en lägre form där hon verkligen jobbades igenom kroppen (vilket är svårare på kandaret). Då blev det en precis lagom kontakt till lördagens tävling!

Ingen superbra kvalitet på filmen tror jag, men det är en film i alla fall. Jag är nöjd med att traven är stadig och formen tycker jag är fin för den här klassen. På sikt skulle hon kunna vara mer lösgjord i sidorna och få upp fronten lite. Nu törs jag inte sätta så mycket ”tryck” i henne i programmet för det är lätt att hon blir spänd. Jag tycker att jag lyckades rida markerade övergångar i ökningarna, och hon var lydig i programmet – ibland har hon nämligen en förmåga att ta över och köra sitt eget race på banan. Egentligen var det bara i en fattning hon försökte förekomma mig, så den blev inte så bra. Och bytena är som sagt inte helt klara, men jag är nöjd med att kunna rida i bytena nu (tidigare har det varit full fart både före och efter). Det finns alltid saker att jobba med, men nu är det i alla fall mer detaljer än ”grovjobb”, vilket är jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*