Helgen

…måndag igen. Veckorna går så sjukt fort! I fredags hade jag en eftermiddagskurs, så att jag i helgen kunde fokusera på annat än kurser. Har haft några privatlektioner under helgen, men ingen ”riktig” kurs.
Tanken var att tävla på söndagen, men nu blev jag tvungen att åka tillbaka med fuxen till Jönköping, vilket tog nästan hela dagen. Torbjörn var så himla snäll och följde med och körde en stor del av vägen. Så himla tråkigt att behöva lämna tillbaka den hästen, som jag tyckte var både trevlig i sättet och rolig att rida, men det är bara att släppa det.

I lördags provade jag något helt nytt, nämligen att döma fälttävlansdressyr. Nivån var betydligt högre än väntat, riktigt roligt! Det var flera fina och trevliga hästar och prydliga ritter, vilket var jättekul. Vilket arrangemang att styra upp dessutom! Hoppning och dressyr på lördagen och terräng på söndagen, både häst och ponny. Dressyren reds på tre banor samtidigt, och jag dömde två hästklasser med ca 20 i varje, så det bör ha varit runt 60 starter på häst och lika mycket på ponny på eftermiddagen?

Dressyren rids på gräs (tur med vädret i helgen) och det är särskilda program. Jag skulle säga att de här programmen låg på LB-nivå, det ena med en enkel skänkelvikning också. Det var trevliga program med möjlighet att rida lätt i vissa delar. Jag har en hel del åsikter om hur våra dressyrprogram är uppbyggda kan jag säga, men det kan vi ta i ett annat inlägg. Sammanfattningsvis skulle jag vilja se fler program som liknar dessa, som är lite mer förlåtande och underlättar för häst och ryttare, istället för tvärtom, som jag tycker att det kan vara ibland. Hur som helst var det jätteroligt att få en inblick i fälttävlan! Dessutom sprang jag på en gammal klasskompis från mellan – och högstadiet (eller faktiskt min bästa kompis på den tiden), vilket var märkligt med tanke på hur många som befann sig på tävlingsplatsen! Hon var där med sin häst men det var inte jag som dömde henne så hann inte se hennes ritt tyvärr.

Nu ska jag ta itu med mina måndagssysslor, vilket brukar innebära att komma ifatt med mail och sådant så att jag har lite överblick inför den nya veckan. Efter lunch blir det ridning och så lektioner ikväll som vanligt. Hoppas ni får en bra start på veckan!

Ellinor har varit och tävlat med Zalmiac i helgen också, en LA3 där de kom 2:a på 66,14%. Bra jobbat! Så kul när träningen ger resultat. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*