Uppstallning

Stallplats

Här på Wreta gård har vi ett trevligt stall med 15 ljusa, stora boxar med varsitt fönster samt mycket mark till hagar för vinter och sommarbruk (20 ha). Du kan välja att ha hästen själv eller i flock. Vi kan erbjuda god tillsyn av hästarna då stallet i normalfallet är bemannat från att det öppnar på morgonen till dess att det låses och larmas på kvällen.

I stallet finns spolspilta med varmvatten, foderrum, uppvärmd sadelkammare/fikarum och tvättstuga/torkrum. Varje inackordering disponerar ett låsbart skåp med plats för två sadlar samt en hylla i foderrummet för förvaring av täcken och annan utrustning.

Ridhuset har måtten 20*60 med ett underlag av sand och spån. Då vi endast har 15 boxar så är det sällan trängsel i ridhuset. Det finns också goda möjligheter till uteritt.

I stallhyran ingår mockning mån-fre, upp till två ströbalar/vecka, 14 kg foder varav max 2 kg havre, samt saltsten och mineraler. Fyra fodringar per dag. Ett täcke på – ett täcke av samt alla ut – och insläpp. Inackorderingarna mockar själv på helgen samt fodrar kväll ett pass/månad. Kvällsfodringen tar ca 5 minuter då allt foder redan är förberett vid boxarna. Vi hjälper dig även att ta in hästen till hovslagare eller veterinär. Extra tjänster som benspolning, ridning, longering eller promenader kan köpas till. Dressyrinriktad tränare / dressyrdomare finns på gården.

För dig som vill utvecklas tillsammans med din häst finns det möjlighet att göra ett upplägg med regelbunden ridning / träningshjälp. I mån av plats tar jag även emot hästar i full träning. Vi brukar även kunna ta emot hästar för kortare tid under sommaren då mina hästar går på bete – det går bra att lämna hästen här hos oss när du själv åker på semester om så önskas. Begär prisuppgift för önskat upplägg.

Ridhuset

Den som är inackorderad hos oss är fri att disponera ridhuset när som helst, utom vid helgkurser. Det handlar då om två ridpass med några timmar mellan. Före, efter och mellan kursens pass är ridhuset självklart öppet som vanligt, se särskilt ridhusschema. Kvällstid under pågående grupplektion (max 4 elever) går det bra att rida samtidigt så länge normal hänsyn visas till lektionsryttarna.

Priser gäller från 2023-08-01:
För dig som kommer från annat stall går det också bra att rida här övriga tider. Enstaka gång kostar 100 kr, ridhuskort kostar 600 kr per ekipage och månad, halvårsvis 2500 kr.  (Jan-juli, eller aug-dec). Du som har flera hästar har möjlighet att göra ett särskilt avtal vid förfrågan!