Träning med Cesar

Igår var första gången jag var iväg med Cesar på en träning. Cesar har varit här ett år i november / december (?) – minns inte så noga. Han är högt utbildad men har haft en muskelskada, vilket gjorde att han inte kunde säljas som tävlingshäst och jag fick chansen att ha honom i min verksamhet. När han kom hit var han inte tränad på ett tag och vi har långsamt jobbat med form och lösgjordhet. Han är inte precis lättriden för han rör sig stort och vill gärna gå med stora, långsamma steg och med för mycket kadens. Ofta försvarar han sig med att gå in i passage istället för att trava och i början kunde jag inte sitta utan att få ont i kroppen. Det är fortfarande mycket häst att rida, men nu börjar det bli roligt! Jag tänker inte göra mig några stora förhoppningar för han har ju vissa begränsningar, men just nu har jag ingen annan som jag direkt kan lägga krut på (Grodan står på paus) och det här är ett bra sätt för mig att hålla igång ”krumelurerna” så jag inte glömmer hur man gör. 😉 Skönt också att Nina bekräftade mitt ”system” med att inte sätta för mycket tryck utan hellre låta honom gå med små steg och stärka sig där så att han kan slappna av.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*