Sommarens kurser klara

Nu kan ni boka sommarkurser. Det kanske kommer lite fler datum (och det kommer att finnas utrymme för privatlektioner). Jag har också fyllt på med mer drop in under våren och det kommer några fler kursdatum under vårterminen. De är dock inte helt klara än pga tävlingar mm som jag inte har bestämt mig för än.
Kurserna hittar du här.

Välkommen med din bokning!


Träning med Grodan

Nu har Grodan varit här i drygt ett år (kom i januari förra året). Jag tycker att det har hänt en hel del med henne, samtidigt som jag kan tycka att det går lite långsamt framåt. Det kan också vara för att det känns som hon har varit här längre, ett år är faktiskt inte så mycket. Sedan har jag en bild av hur jag tror / vill att hon ska utvecklas, men det är inget jag kan skynda på, utan jag får ha is i magen och lita på att min känsla stämmer i det långa loppet.

Nina var här och hjälpte mig igår och det var första gången på länge som Grodan fick ögonen på sig. Hon har haft en ganska lugn vinter men nu är det dags att komma igång igen. Nina är väldigt förtjust i henne och kallar henne ”framtidshäst”. Just nu kan jag inte ens göra tillräckligt bra övergångar, men jag tror också på henne på sikt. Nu ska jag jobba med att stärka henne och få henne att vänta. Hon är väldigt pigg och känslig, och om jag får de egenskaperna på ”min sida” så är det jättebra, men just nu vill hon gärna springa omkring lite för mycket. Jag tror dock att känsligheten och kvickheten är en fördel framöver. Min förhoppning är att rida något program under våren, men jag kommer inte att stressa på henne utan det här får ta den tid som behövs. Det är lätt att bli lite ”stressad” själv, men Anea har ju verkligen blommat ut på gamla dar och Grodan har större kvalitéer än Anea hade i samma ålder så hon kommer nog ”ikapp” så småningom.

Tränade med Anea också, och hon var riktigt på hugget. Lite spänd bitvis men samtidigt känns hon väldigt arbetsvillig och tar i själv! Saxen flyter bättre och på det stora hela känns hon större, stadigare och starkare!

Två klipp på Grodan, lite galopp, och sedan när vi travar av. Hon behöver vila lite mer på steget i traven, men jag tycker i alla fall att hon är mycket mindre ”trippig” än tidigare.

Hjälp 8 april

7-8 april ska jag till Strömsholm för att gå MsvB-domarutbildning.
På lördagen hinner jag fixa stallet på fm men skulle behöva hjälp med insläpp lö em.

Sedan har jag behov av hjälp med utsläpp, mockning och insläpp 8 april... Har ingen extra stallpersonal just nu så det är lite ”kris” men det går ju bra om flera kan hjälpas åt. Håller tummarna för att någon / några kan rycka in!! Hör av er i så fall.

Hästsamlingen växer….

Jag hade inte tänkt skaffa någon mer häst just nu, men det kom upp en chans som jag var tvungen att ta och då måste man köra på! Jag tänkte dessutom att det är bättre att ”förekomma” lite, man vet ju aldrig med hästar och Fantasi blir inte heller yngre (även om hon är i bra skick fortfarande!).

Velle var här en period i höstas, och nu är han tillbaka för att stanna. Han heter egentligen Beekveld, född 2006 e. Quality – Fundy Du Mont. Han har tävlat hoppning upp till 130 tidigare och i dressyren är han utbildad ca MsvB på träning, men han behöver bli lite starkare i formen. Många elever gillade honom väldigt mycket sist han var här, så jag tror att ni kommer att bli glada. 🙂

Ny energi

Såhär långt en väldigt bra helg! I fredags jobbade jag bara till lunch, sedan åkte jag på ett ”coach-samtal” (kan vi väl kalla det) hos en bekant. Jag behövde prata lite om företag och framtidsplaner med någon utomstående. Vet inte om jag kom fram till något konkret, men jag tror ändå det är bra att verkligen tänka igenom vissa saker. Det är lätt att köra fast, särskilt när man jobbar mycket själv tror jag. Nästa år har jag drivit företag i 10 (!) år, så det är nog bra att fundera på vilken riktning man vill ta. Sjukt vad tiden går fort! På kvällen var jag och Torbjörn på middag och bio. Såg en komedi som var underhållande, men ingen film man direkt kommer att lägga på minnet.

Igår var jag helt ledig. Jag hann stöka undan lite här hemma, och efter det åkte jag till stan och träffade en kompis. Tanken var att uppdatera garderoben lite, men vi båda hatar att shoppa, så vi gav upp efter en timme. Istället gick vi till TAK (som jag verkligen har fastnat för) och drack bubbel på deras uteservering. Låter kanske inte så skönt, men med både sol och infravärme så var det en riktigt bra eftermiddag! Gå dit om ni inte har varit där. Fantastisk utsikt och verkar vara en ganska blandad ”publik”.

Idag är det jobb igen – en kurs i eftermiddag och fixa stallet. Har ridit ut på Anea, och sedan får jag se om jag gör något med både Grodan och Qurre, eller bara en av dem. Dessutom har jag köpt något som jag tänkte berätta om i ett eget inlägg, men ni får vara nyfikna en stund till (om ni inte redan har lyckats lista ut det).

Stormig fredag

Äntligen blev det lite sol, men det är mest fint att titta på genom fönstret. Har just kommit in från en av de hemskaste uteritterna jag varit på, trots att den bara varade en sisådär 25 minuter. Jag har skrittat ut med både Grodan och Anea idag, och valde då att rida en slinga i skogen så att det skulle vara lite lä. Sista biten hem är dock helt öppen och när jag red Anea tilltog blåsten ordentligt. Det var ändå bra för hästarna för de har fått pulsa i snö och lyfta på benen, och då räcker en kort stund rätt bra. Tror till och med att Grodan var lite trött, så vilodag för båda blir bra imorgon. För egen del var det minst sagt uppfriskande! Hästarna blev i alla fall fina, men själv kände jag mig som Quasimodo, man kurar ihop sig för blåsten, har för mycket kläder och dessutom brukar jag rida i en lite ”hopp-betonad” sits när det är snö (för att underlätta för hästens rygg) så jag kände mig långt ifrån dressyrryttaren jag var igår på träningen. Men omväxling förnöjer!

Jag har även haft en drop in-lektion (fina hästar!) och en privatlektion med Boromir. Är jättenöjd med honom, han har gjort snabba framsteg gällande styrkan. Trodde det skulle ta längre tid. Är dock en smula orolig att ha gått för fort fram, så jag hoppas att han orkar. Jag ska försöka ge honom en skritt-vecka snart om jag får ihop det. Måste vara rädd om honom! Nu tar jag faktiskt ledigt fram till söndag morgon! Känns väldigt lyxigt måste jag säga. 🙂

Trevlig helg!

Träning idag / Aneas vecka

Min veckoplanering för Anea ser ut såhär den här veckan:
Måndag: dressyrpass, lite mer ”krävande” gällande form och samling. Var fin!
Tisdag: tömkörning
Onsdag: jogg-pass ca 30 min, lösgörande
Torsdag: träning för Nina
Fredag: skritta ut
Lördag: vila (jag har dessutom en helt ledig dag!!)
Söndag: uteritt, jogg eller tömkörning igen – beror lite på hur mycket tid jag har mellan lektionerna. Lättare jobb i alla fall – träning igen på måndag.

Idag har jag tränat hos Nina på ”hennes” nya ställe. Hon har flyttat från Lejondal till Skoby, som ligger en kvart bort. Så himla lyxigt för mig! Jag sparar ca en timmes resa tur och retur mot tidigare. Dessutom tror jag det blir lite mer ”arbetsro” på den här platsen. Ridhuset var fint med bra underlag, men endast 20 x 40 (finns en större utebana tror jag, men det är ju inte aktuellt just nu). Jag är inte van vid att rida i ett litet ridhus, men jag tror det kan vara bra som omväxling! På den lilla ytan måste man verkligen rida ut i hörnen och använda banan rätt. Det går inte att slarva med slutorna och komma ut ”för sent” t.ex. Det gick faktiskt utmärkt att rida alla rörelser, men man får ju inte in en hel sax eller lika många byten i serierna. Det kan jag dock träna på hemma.

Anea var superfin! Fina piruetter, Nina tyckte bytena var bättre än innan, jättefina slutor i både trav och galopp. Passagen börjar kännas mer ”på riktigt” och inte bara som ”trav på stället”. Hon känns just nu stark och positiv. Vi har ju legat lite lågt ett tag, men det verkar ha varit bra för oss båda. Just nu skulle jag säga att kvalitén var bättre i exakt alla moment. Jag ska bara lyckas hålla i den känslan nu… (!)

Lite kul grej dessutom: Nina hade besök av Carro och Micke som driver ”Dressyrhoppet” i Norrköping. Det visade sig att de har haft Anea hos sig när hon var ung! Det gick inte att få ut så mycket information om det hela, det hade varit en kort tid, men roligt sammanträffande. Jag vet ju inte riktigt vad den där hästen har gjort innan, så alla pusselbitar är intressanta. Världen är verkligen liten kan man i alla fall konstatera.

Bra onsdag

Jag har varit så himla trött sista månaderna, vilket börjar kännas ganska länge. Våren kommer ju aldrig, så den där energin man kan få såhär års av lite sol har ju inte precis infunnit sig… Pyttelite bättre blir det ju av att dagarna är längre nu, men jag måste erkänna att jag har haft svårt med motivationen och att göra det där ”lilla extra”. Någon enstaka dag har jag orkat ta tag i någon grej som har släpat efter, men sedan är jag helt slut dagen efter. Jag har inte ridit särskilt mycket eller bra heller, och det blir lite av en ond cirkel, för jag mår inte så bra i kroppen heller om jag inte rider ordentligt.

Men! Idag började jag känna mig rätt normal igen. (Hoppas det håller i sig nu så att jag inte är helt lealös imorgon då…) På förmiddagen hade jag en privatlektion, samt hjälpte Sofia med Dario. Jag ”lurade” henne att rida ett dressyrprogram och det gick hur bra som helst! (Kan eventuellt ha en baktanke med det – vi får se.) Boromir jobbade jag lite vid hand, Qurre fick gå på uteritt, och Affe fick en kiropraktorbehandling (och därmed vilodag).

Efter lunch red jag själv, en inackordering, samt Grodan och Anea. Grodan är just nu som en duracell-kanin på speed, vilket är lite utmanande för jag måste ändå få henne ärligt fram för skänkeln. Hon vill hellre bli ”het” och lite springig. Men – när jag fick henne till lite bättre jobb så blev hon superfin! Det märks dock att hon orkar mer nu, för det tar lite mer tid att rida (för ett år sedan var det typ 20 min-pass…). Anea räckte det dock att bara jogga och kolla av att hjälperna fungerade – hon var fin från start! Ville inte sitta och nöta idag, för imorgon är det träning för hennes del så vi måste spara lite på krafterna.

Efter jobbet orkade jag dessutom röja lite hemma, vilket jag verkligen inte har haft lust med på länge. (Och det resulterar såklart i att man får ännu sämre energi och motivation – hatar ju stök…) Jag är ensam hemma ikväll så jag har till och med gjort ansiktsmask och typ rakat benen (!) vilket faktiskt gör att man känner sig lite bättre. Nu får vi se om energin håller i sig till imorgon eller om jag bara har lurat mig själv. 😉

(Och inte att förglömma – jag har till och med tränat en stund idag. Alltså avsutten träning. Känns riktigt duktigt!)

Här kommer ett kort klipp på Sofia och Dario. Jag trodde att jag filmade mer men hade visst glömt att trycka på rätt knapp…

Vårens teori

Nu har jag beslutat om hur vårens teoripass kommer att se ut.

Måndag 19 mars
Repetition av förra terminens teori kring visitering, åtgärder vid sårskador etc för er som missade förra året. Vi kommer även att gå igenom bandagering, samt några bra stretch-övningar för häst. Jag tycker att det här är grundläggande saker att kunna så jag hoppas att ni som inte var med förra gången kan komma.
Tid: 18.30- ca 20.00

Efter det teoripasset har jag en extra tid 20.00 för igenridning. Begränsat antal platser och i första hand för dig som har bokat av mer än en gång under våren.

Torsdag 19 april
Helena Starkenberg kör ett yin yoga- pass anpassat för ryttare. Jag kommer att maila ut info till er också, och då bifogar jag en PDF med hela upplägget.
Tid: 18.00-20.00

Sedan blir det en tisdag när jag ska försöka få ihop att Nina kommer och att jag rider Anea och Grodan (det som blev inställt förra året). Jag har dock inte bokat datum ännu så jag återkommer om det!

Meddela gärna vilken / vilka dagar ni vill komma. Man kan vara med på alla om man vill.