Skärtorsdag

Påsk! Jag har börjat gilla påsken mer på senare år. Förut fyllde det ingen funktion för mig, men nu tänker jag att man ”firar in våren”. Även om det fortfarande är lite snö och kallt, så känns det verkligen som om våren är på gång nu. Jag vågade dock inte plantera vårblommor vid stallet än tyvärr, jag tror inte att de kommer överleva… Men här hemma ska jag fixa lite idag så det blir vårfint.

Jag ska försöka hinna ta det lite lugnt under påsken, så gott det går. Har två kurser men också lite tid till annat, och på måndag är jag helt ledig. Jag kan säga att det behövs, den här sega vintern har verkligen tagit energi från mig. Men nu vänder det nog snart! Min egen ridning känns i alla fall lite mer på gång igen, och det är en viktig faktor för att orka jobba på. Jag har svårt att förstå dem som jobbar med hästar (alltså undervisar, inte jobbar bara i stall) och inte rider / tränar själva. Jag måste få ny energi av ett bra ridpass, av tränarhjälp och i viss mån av tävling. Nu är ju jag inte så förtjust i att tävla, men det ger mig ett mål, och att ”lyckas” på tävling (behöver inte vara en rosett) ger ändå en morot mot att träna vidare. Utan tävlingsbiten hade jag inte gjort en enda halvhalt eller hörnpassering, då hade jag bara ridit omkring planlöst… 😉

Idag blir det lektioner på dagtid, mina kvälls-elever är lediga så vi har flyttat lektionerna. Jag ska inte rida själv idag, alla hästar går med utom Grodan som ska på uteritt med Sofia. Jag ska försöka städa och fixa inför påsk, och mocka och så förstås.
Hoppas att ni får en fin påsk!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*