Långfredag och dagläger

Bra och solig långfredag! Jag har haft ett dagläger med två ridpass och både hästar och elever var duktiga. Fokuset idag var att rida öppna. Första passet förberedde vi genom att hitta rätt böjning, kontakt och med att flytta hästarna sidvärts på volten. Fördelen med att ha två pass är att man hinner med grundridningen bättre. Om det inte fungerar så blir inte rörelserna bra heller. Oavsett vilka rörelser man vill göra så tycker jag att några saker måste fungera och det är att hästen är framför skänkeln, att halvhalterna fungerar och att hästen därmed är ”reglerbar” och i en ärlig kontakt. (Jag ska försöka skriva ett eget inlägg om det när jag är piggare!)

Efter kursen red jag Grodan som var superfin idag! Jag har jobbat med att hon ska vänta och bära sig bättre, och idag gick hon själv i bättre takt och balans. Jag tror mig ana att det finns en hel del att hämta i den här hästen, jag hoppas det i alla fall!

Hela kursgänget i storleksordning – Velle, Boromir, Affe och Dario. 

Lunchen var påskinspirerad med bl.a. en sallad med sparris, ägg, lax och skagenröra. Riktigt gott om jag får säga det själv!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*