Träning med Grodan

Nu har Grodan varit här i drygt ett år (kom i januari förra året). Jag tycker att det har hänt en hel del med henne, samtidigt som jag kan tycka att det går lite långsamt framåt. Det kan också vara för att det känns som hon har varit här längre, ett år är faktiskt inte så mycket. Sedan har jag en bild av hur jag tror / vill att hon ska utvecklas, men det är inget jag kan skynda på, utan jag får ha is i magen och lita på att min känsla stämmer i det långa loppet.

Nina var här och hjälpte mig igår och det var första gången på länge som Grodan fick ögonen på sig. Hon har haft en ganska lugn vinter men nu är det dags att komma igång igen. Nina är väldigt förtjust i henne och kallar henne ”framtidshäst”. Just nu kan jag inte ens göra tillräckligt bra övergångar, men jag tror också på henne på sikt. Nu ska jag jobba med att stärka henne och få henne att vänta. Hon är väldigt pigg och känslig, och om jag får de egenskaperna på ”min sida” så är det jättebra, men just nu vill hon gärna springa omkring lite för mycket. Jag tror dock att känsligheten och kvickheten är en fördel framöver. Min förhoppning är att rida något program under våren, men jag kommer inte att stressa på henne utan det här får ta den tid som behövs. Det är lätt att bli lite ”stressad” själv, men Anea har ju verkligen blommat ut på gamla dar och Grodan har större kvalitéer än Anea hade i samma ålder så hon kommer nog ”ikapp” så småningom.

Tränade med Anea också, och hon var riktigt på hugget. Lite spänd bitvis men samtidigt känns hon väldigt arbetsvillig och tar i själv! Saxen flyter bättre och på det stora hela känns hon större, stadigare och starkare!

Två klipp på Grodan, lite galopp, och sedan när vi travar av. Hon behöver vila lite mer på steget i traven, men jag tycker i alla fall att hon är mycket mindre ”trippig” än tidigare.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*