Affes första tävling

Idag har Marie och Affe varit och ridit LB3 i Märsta. Det var Affes första dressyrtävling (jag tror att han bara har tävlat hoppning innan) och han var rätt taggad. När jag kom hade Marie just suttit upp och då stod han och studsade och småbockade på stället..(!) På framridningen såg han riktigt fin ut. Jag gillar ju den ”taggade” Affe men Marie blev lite överrumplad eftersom det kanske inte riktigt är den häst hon är van vid. På banan blev det därmed flera missar (galopp istället för mellantrav bl.a.) plus en felridning. Så man kan sammanfatta det med att Affe taggade till och borde kunna vara riktigt fin på banan, men ryttarinnan behöver lära sig hur han fungerar borta och hålla ihop honom bättre. Jag föredrar ju ”tävlings-Affe” före ”lektionshäst-Affe” för han blev nästan lite het och känslig, så det där kan nog bli bra på sikt med några fler starter! Huvudsaken är att han och Marie tycker att det är kul, och han skötte sig exemplariskt i övrigt gällande lastning osv så jag är nöjd för att vara en första start, även om % kanske inte var den bästa. Ibland kan man vara nöjd ändå!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*