Helgens kurs

Den här helgen har det varit kurs fre-lör med fyra av mina fasta elever. Vi har hunnit med tre ridpass med fokus på skänkelvikningar, god mat och massa prat. Vädret har dessutom varit väldigt skönt, dock lite onormalt varmt kanske om eleverna rider i kortärmat i oktober?!

På kurssidan kan du nu hitta några nya tillfällen att boka, halvdagar och en drop in.
Jag planerar också för jul och nyår, så om du har särskilda önskemål / förslag – maila mig gärna! Där finns det fortfarande luft i schemat så att jag kan anpassa. Det går bra att boka även en hel grupp på 4 pers. Nivå LA.

Idag har jag faktiskt varit helt ledig från stallet, men det innebär trädgårdsarbete och köksrenovering med egen gård. Dock en ordentlig sovmorgon och lång frukost innan, så jag har ny energi till kommande vecka!

12 år på Wreta idag

Idag firar vi 12 år på gården! Det är lätt att komma ihåg eftersom det sammanfaller med Torbjörns och min pappas gemensamma födelsedag. Dock brukar jag inte komma ihåg det datumet ändå, men då påminner Facebook mig och så är det löst! 😉

Helt otroligt vad tiden går. Det känns som om vi flyttade in nyss, samtidigt som jag tycker att jag alltid har bott här. Jag har för avsikt att bo här tills jag dör, men det kanske man inte får bestämma över själv tyvärr. Jag är i alla fall mycket tacksam över att ha den här möjligheten att få driva min verksamhet på egen gård, något som jag har drömt om och jobbat för ”hela livet” – eller i alla fall sedan den dagen jag bestämde mig för att jobba med hästar, och då var jag nog 14 år eller så. Det är ett privilegium att få drömmar att slå in, och bra att påminna sig själv om var det började, för ibland känns det som kaos och övermäktigt och alldeles för mycket jobb, men jag vill absolut inte byta bort detta mot något annat! Jag älskar att bo på landet och även om man är uppbunden som egenföretagare så ger det mig ändå sådana friheter som jag aldrig skulle ha som anställd. Det är värt hur mycket som helst.

Hinner inte riktigt med…

Här händer det saker hela tiden tycker jag, men jag hinner inte skriva om allt. Ni följer kanske redan med på Instagram, men annars är ett tips att göra det för där hinner jag uppdatera lite oftare.

Jag har bl.a. köpt en ny häst – San Tiago, vallack född 2009 e. Sancisco – Donnerhall. En jättefin häst som dock behöver lite tid att komma i ordning här och bygga lite styrka. Jag vill rida lite själv innan han går in i verksamheten, men han kanske får testa något pass under veckan som kommer?


I helgen hade vi teori med Mari Zetterqvist och temat var ryttarens sits. Vi började med avsuttna övningar i ridhuset som var väldigt nyttiga och gav en liten tankeställare! Några av oss red efteråt och mätte våra sitsar i nedsutten trav med en app som Mari har tagit fram.
Jag tror att vi kommer att boka henne en gång till nästa år så att ni som inte var med kan delta, och det kan även vara bra att repetera – detta kan man faktiskt inte öva för mycket på.


Den här helgen har ingen från vårt stall tävlat, men min elev Valdy Nordling Fuchs startade på Strömsholm och vann St Georges för andra helgen i rad! Detta gör att hon nu är uttagen till young rider landslagets C-trupp. Superkul, grattis!


Under veckan som gick har jag även testat att spela polo hos min elev Christina, som har en egen polohäst. Jag och Hedvig var där och ”spelade” – eller vad vi nu ska kalla det. Jag var rätt bra på att träffa bollen i skritt men i galopp gick det för fort för mig och jag anser egentligen att jag har noll boll-sinne – men det var jättekul att testa!


Och på gården gör sig hösten påmind med löv i drivor och snart leriga hagar – men än så länge är jag mycket tacksam för många fina höstdagar och uteritter – det här är faktiskt bästa tiden att rida ut på med perfekt, mjukt underlag och inga flugor!
Nu laddar jag inför en ny vecka med bl.a. fortbildning för ridlärare på onsdag.

För övrigt behöver jag mer hjälp på helgerna, så om du vet någon som vill jobba extra några timmar ca varannan helg – tipsa gärna vidare! Man måste ha hästvana (såklart) och tillgång till bil!


Duktiga elever i helgen!

I helgen var några av lektionshästarna på tävling. Så roligt att det går att komma igång lite igen, det blev lite dött efter corona och att så mycket blev inställt. Nu har vi i alla fall kommit iväg mer i år och jag hoppas vi kan fortsätta så!

Rocky och Jenny Arvidsson gjorde en superfin ritt på 68,5% i LB2 igår, vilket gav en 2:a plats! Det är Rockys första dressyrtävling så extra roligt såklart.

Jenny Lindström startade Cesar, det var deras första tävling ihop och det blev en 5:e placering i LB2 på 66,33%. Superduktiga!

Båda hästarna startade hos Väsby Ridklubb, och efter det dömde jag en LA3. Det är perfekt när det går att kombinera flera uppdrag på samma plats, lite mer effektivt och sånt gillar jag!

Jag hade ytterligare en duktig elev igår – Valdy Nordling Fuchs red en St Georges på sin häst Cognac i Eskilstuna och igår vann de på 68%! Superkul!

Grattis till alla duktiga ryttare! Bra jobbat!! Ska bli kul att fortsätta träna vidare med er. Och vi kanske kan få ut ännu fler lektionshästar på tävling här framöver. 🙂

Helgens tävlingar


Det blev en ganska intensiv helg för min del – dock väldigt roligt!
Jag var på Wallstanäs i princip hela dagen – fast med skytteltrafik eftersom jag åkte fram och tillbaka – tur att det är nära…

Lördagen började med att jag dömde MsvB1. Det var en rolig klass med många duktiga ryttare och jag hade en bisittare också, vilket kan vara bra ibland eftersom domaruppdraget är ganska ensamt. Bisittaren är en domare under utbildning, eller, som i detta fall, en LA-domare som behöver sitta bredvid en MsvB-domare en gång per år som ”fortbildning”. Bisittaren ska såklart inte döma, men det är ändå bra att kunna diskutera lite med någon ibland, det är utvecklande för båda.

Därefter startade jag och Soya vår första MsvB5! Jag tänkte att det nog var lite tidigt rent styrkemässigt, men hon gjorde en fin runda på 67,78% och det blev en 4:e plats! Enda riktiga missen var ett avbrott efter serien tyvärr, men i övrigt gjorde hon allt ganska bra – det finns dock utrymme för förbättring gällande kontakt / form och bärighet, men det gör det ju alltid! 😉 Jag är supernöjd med henne – hon är en riktigt trevlig tävlingshäst. Inte tittig eller spänd på banan (Anea var ju det tyvärr, vilket gjorde tävlandet mindre roligt), och brydde sig inte nämnvärt om att vi behövde rida fram i spöregn och hagel…


Dagen avslutades med att jag hjälpte mina elever Maria och Petra som står hos mig med sina hästar. Båda debuterade MsvA och var superduktiga! Det är så kul att få jobba med dessa ekipage som är målmedvetna och tränar flitigt. Bra jobbat!

Ingen kurs denna helg, men några privatlektioner på söndagen, plus en klubbtävling på Håbo Ridklubb med ekipage från LC-LA. Det är lite spännande att ena dagen döma MsvB och dagen efter ställa om till att döma LC på en ridskola – det gäller att ställa om och hitta ”sin skala” – men det är väldigt lärorikt!

Jag har lagt ut ett par nya kurser som går att boka nu, titta på hemsidan på fliken ”kurser”!