Helgens tävlingar


Det blev en ganska intensiv helg för min del – dock väldigt roligt!
Jag var på Wallstanäs i princip hela dagen – fast med skytteltrafik eftersom jag åkte fram och tillbaka – tur att det är nära…

Lördagen började med att jag dömde MsvB1. Det var en rolig klass med många duktiga ryttare och jag hade en bisittare också, vilket kan vara bra ibland eftersom domaruppdraget är ganska ensamt. Bisittaren är en domare under utbildning, eller, som i detta fall, en LA-domare som behöver sitta bredvid en MsvB-domare en gång per år som ”fortbildning”. Bisittaren ska såklart inte döma, men det är ändå bra att kunna diskutera lite med någon ibland, det är utvecklande för båda.

Därefter startade jag och Soya vår första MsvB5! Jag tänkte att det nog var lite tidigt rent styrkemässigt, men hon gjorde en fin runda på 67,78% och det blev en 4:e plats! Enda riktiga missen var ett avbrott efter serien tyvärr, men i övrigt gjorde hon allt ganska bra – det finns dock utrymme för förbättring gällande kontakt / form och bärighet, men det gör det ju alltid! 😉 Jag är supernöjd med henne – hon är en riktigt trevlig tävlingshäst. Inte tittig eller spänd på banan (Anea var ju det tyvärr, vilket gjorde tävlandet mindre roligt), och brydde sig inte nämnvärt om att vi behövde rida fram i spöregn och hagel…


Dagen avslutades med att jag hjälpte mina elever Maria och Petra som står hos mig med sina hästar. Båda debuterade MsvA och var superduktiga! Det är så kul att få jobba med dessa ekipage som är målmedvetna och tränar flitigt. Bra jobbat!

Ingen kurs denna helg, men några privatlektioner på söndagen, plus en klubbtävling på Håbo Ridklubb med ekipage från LC-LA. Det är lite spännande att ena dagen döma MsvB och dagen efter ställa om till att döma LC på en ridskola – det gäller att ställa om och hitta ”sin skala” – men det är väldigt lärorikt!

Jag har lagt ut ett par nya kurser som går att boka nu, titta på hemsidan på fliken ”kurser”!

Etiketter:

2 svar

  1. Vad roligt att läsa om Soya och att hon är tillbaka i träning och tävling! Grattis till fina framgångar. Hon var en underbar häst att rida och tävla minns jag.

    Hälsningar Eva Forsén, hennes tidigare ägare

  2. Tack Eva!
    Ja, hon är verkligen fin att både rida och tävla. Hoppas hon fortsätter såhär. Jag försöker att träna lagom, hon har ju haft en lång paus innan hon kom hit. Kul att höra ifrån dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*