Hinner inte riktigt med…

Här händer det saker hela tiden tycker jag, men jag hinner inte skriva om allt. Ni följer kanske redan med på Instagram, men annars är ett tips att göra det för där hinner jag uppdatera lite oftare.

Jag har bl.a. köpt en ny häst – San Tiago, vallack född 2009 e. Sancisco – Donnerhall. En jättefin häst som dock behöver lite tid att komma i ordning här och bygga lite styrka. Jag vill rida lite själv innan han går in i verksamheten, men han kanske får testa något pass under veckan som kommer?


I helgen hade vi teori med Mari Zetterqvist och temat var ryttarens sits. Vi började med avsuttna övningar i ridhuset som var väldigt nyttiga och gav en liten tankeställare! Några av oss red efteråt och mätte våra sitsar i nedsutten trav med en app som Mari har tagit fram.
Jag tror att vi kommer att boka henne en gång till nästa år så att ni som inte var med kan delta, och det kan även vara bra att repetera – detta kan man faktiskt inte öva för mycket på.


Den här helgen har ingen från vårt stall tävlat, men min elev Valdy Nordling Fuchs startade på Strömsholm och vann St Georges för andra helgen i rad! Detta gör att hon nu är uttagen till young rider landslagets C-trupp. Superkul, grattis!


Under veckan som gick har jag även testat att spela polo hos min elev Christina, som har en egen polohäst. Jag och Hedvig var där och ”spelade” – eller vad vi nu ska kalla det. Jag var rätt bra på att träffa bollen i skritt men i galopp gick det för fort för mig och jag anser egentligen att jag har noll boll-sinne – men det var jättekul att testa!


Och på gården gör sig hösten påmind med löv i drivor och snart leriga hagar – men än så länge är jag mycket tacksam för många fina höstdagar och uteritter – det här är faktiskt bästa tiden att rida ut på med perfekt, mjukt underlag och inga flugor!
Nu laddar jag inför en ny vecka med bl.a. fortbildning för ridlärare på onsdag.

För övrigt behöver jag mer hjälp på helgerna, så om du vet någon som vill jobba extra några timmar ca varannan helg – tipsa gärna vidare! Man måste ha hästvana (såklart) och tillgång till bil!


Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*