Adventskalender – lucka 13

I den här luckan tänkte jag fokusera mest på ryttaren och ryttarens kontakt med hästens mun, vilket naturligt lägger fokus på ryttarens hand. Jag vill dock understryka att det är svårt att rida med bra kontakt ifall hästen inte bjuder framåt eller ryttaren sitter obalanserat, så kontakten i handen blir snarare ett ”kvitto” på hästens bjudning och lösgjordhet.

Under hösten lade jag upp flera inlägg kring detta, så jag kommer faktiskt bara länka till dessa inlägg på nytt, ifall du har missat dem. Det första inlägget är väldigt ingående och det hittar du här. Det handlar om en korrekt handställning, och att bli medveten om vad du gör med handen i olika gångarter!

Här hittar du min favoritövning som jag har lagt upp flera gånger förut. En ”quick-fix” för ryttaren att hitta en mer stabil hand. Hästarna brukar bli väldigt nöjda när jag gör detta på lektionerna. 😉

Och slutligen – ett inlägg med alla olika tygelhjälper.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*