Soya debut i MsvA

Igår gjorde jag och Soya vår sista start för i år och det blev debut i MsvA! Egentligen var det kanske lite tidigt, men eftersom vår förra start gick så bra tyckte jag att vi hade lite marginaler. Jag har dock bara övat på piruetterna ca en månad så de är inte alls klara, och galoppen är fortfarande inte riktigt 100% stark och balanserad för den här nivån, men jag ville ändå testa. Hon har presterat så fint i år och det har gått fortare än tänkt (trots att jag har ridit ganska sparsamt med tanke på att hon hade haft föl och inte var riden på två år innan hon kom hit för 1,5 år sedan).

Vi gjorde vår första start i april i år, en MsvB1 som var lite svajig. Totalt har vi bara gjort 7 starter från MsvB1 – MsvA1 med placering i fem av dessa starter. Helt klart mer än jag hade hoppats på! Jag tycker att hon är fantastisk att rida, men ibland kan det ju vara svårt att få fram samma ridning på banan som hemma. I hennes fall är hon inte så annorlunda på tävling, men jag kan tycka att jag får driva lite mer än jag skulle önska. Mål till nästa år att hitta ännu mer flyt på banan för mindre hjälper och att befästa den här nivån som vi har testat nu.

Travprogrammet igår var fint, 7:or rakt igenom i princip. I galoppen blir det lite mer spänt, och tyvärr saktade hon av efter en av piruetterna och jag hann inte korrigera det, så där missade vi ett helt byte. Jag blev lite stressad på slutet och räknade fel i serien dessutom, men trots detta blev det nära 63% vilket jag tycker är en bra debut! Nu känner jag mig peppad att fortsätta träna inför våren och jag hoppas verkligen hon håller osv. Jag är så himla tacksam för den här hästen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*