Bonnie till ny lösdrift

Idag har jag och Marianne flyttat Bonnie till en lösdrift lite närmare oss. Hon kommer nu att stå på Kvarnnibble hos Minna, som jag har jobbat hos i flera år. Lösdriften i Gnesta är på större yta och i en stor flock, vilket nog har varit mycket bra för både rörelse och för att hon skulle lära sig flockbeteende. Dessutom har vi varit med på några träningar där, där unghästarna får öva vissa moment i grupp.

Nu vill vi dock hinna träffa henne oftare, och Minna annonserade ut en plats i sin sto-lösdrift nu i höst, så jag tänkte att det nog var en bra idé för oss att flytta. Att ta hem henne hit är för tidigt än så länge.

Så idag har vi flyttat. Hon var superduktig! Jag var rädd att hon inte skulle vilja lämna flocken, men det var inga problem. Vi har inte övat lastning (hon åkte dit i lastbil så hon har såklart rest tidigare), men hon knallade in på under fem minuter. Sedan stod hon blickstilla hela vägen på 1,5 timme. Vi har låtit henne stå lös eftersom hon inte är van att stå uppbunden så länge (man gör så med unghästar). Eftersom jag har ett enhästars-släp så var det perfekt, bara att ta bort bommarna. Smidigt också med fronturlastning såhär i början eftersom det är ytterligare ett moment att backa ut. Det får vi öva på en annan gång.

På plats knallade hon snällt med och fick en ny hage med två kompisar i ungefär samma ålder. Man kan tro att hon aldrig har gjort annat! Det bådar gott inför framtiden. 🙂

Kroppen syns ju inte på bilden men hon är sjukt stor…

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*