Godkänd dressyrdomare!

I morse ringde Roggan upp och sa att jag nu är godkänd LA-domare. Det innebär att jag från och med nu kan döma klasser upp till MsvC (ja, MsvC räknas till lätt klass trots att det kallas ”Msv” – vilket är lite vilseledande…). Spännande! Den stora frågan är bara – hur ska jag nu hinna med även det? Vi behöver döma minst fem gånger per år för att få fortsätta döma. Det räknas från nästa år, men det vore ju bra att hinna med något tillfälle redan i höst egentligen. Hur som helst – kul att vara klar. Jag hoppas att jag ska kunna vara rättvis och inte ”färgas” av tidigare ritter eller andra, eventuella åsikter. Det kommer helt klart bli en utmaning – men jag tycker också det är ett förtroende att få göra detta. Det är ett stort ansvar att vara en bra tränare, men som domare tar man på sig ett mer ”offentligt” ansvar – där du inte heller alltid har möjlighet att förklara dig på samma sätt som du kan när du har en direkt kommunikation med en elev. Jag hoppas jag ska kunna göra det bra.

                      Snart på andra sidan av staketet… Nervöst på ett helt annat sätt!

Bilder från igår

Tävlingen igår gick bra, tycker jag. Jättenöjd för att vara andra starten i MsvA!

På framridningen kändes hon riktigt fin,även i piruetterna. Tyvärr blev det lite för lång framridning för vad jag orkade, jag tappade fokus mot slutet. Inne på banan var hon lite spänd först – tror hon var lite paff när det var TRE domare… Travprogrammet kändes i alla fall helt ok, en av domarna hade 7:or nästan rakt igenom det. I galoppen var väl det mesta godkänt, förutom piruetterna då… I den ena slog hon om bak, den andra började bra men hon orkade inte hela vägen. Är ändå nöjd med min ridning, för jag kämpade verkligen och gjorde så gott jag kunde.

Serien satte vi, fick två 6:or och en 7:a. Totalt blev det 60%, trots missar med piruetterna. Det är jag jättenöjd med.

Amanda tog lite bilder på framridningen, några blev riktigt fina tycker jag. Tack!
DSC_0221 DSC_0226 DSC_0251 DSC_0264 DSC_0266 DSC_0280 DSC_0281 DSC_0292 DSC_0314

Jobb med hemsidan

Min hemsida har kraschat, så just nu ser det ut som det gör här. Allt ska flyttas över till Word press verkar det som, jag vet inte hur snyggt det här kommer bli, men det blir lättare för mig att uppdatera. Har inte kunnat ändra bilder och så själv förut. Hur som helst, jag hoppas man kan snygga till allt lite med typsnitt och rubriker. Det får duga tillsvidare!

Kursen avslutades idag med ett ridpass och lunch. Verkar som om de var nöjda. Jag tycker i alla fall att vi hann med en hel del förbättringar på kort tid. Nu tänker jag gå ut en sväng i solen och fixa med trädgården. Sedan rider jag Mackan en sväng och ta in djuren. Ha en bra dag i solen!

Gårdagen

Igår var det en riktig maraton- dag. Privatlektioner med kursdeltagarna på fm, fixa lunch åt dem, göra iordning Anea för att åka och tävla i Täby, hem och ta in hästarna, en lektion till och sedan middag med kursen. Det var minut-planering minst sagt! Men allt gick bättre än förväntat, även tävlingen gick bra.
Mer info om bilder får ni ikväll!

Kurs-helg

Dags för kurs med Häst-och sportresor igen. Den här gången är det fyra deltagare från Finland som är här. Roligt att det kommer hit gäster även lite ”långväga”! Tyvärr kan jag inte hålla kurs på finska, men jag förstår ju i alla fall ett och annat när de pratar med varandra. Tråkigt att inte ha språket aktivt själv. Ikväll har de bara installerat sig här på gården och vi har haft en gemensam kvällsfika. Dagen till ära blev det thé ur mina Mumin-muggar. 🙂

Händelserik dag

Idag har vi haft besök av Arbetsmiljöverket. Var lite nervös, men det var inga konstigheter. Har ridit ut några hästar, fixat stallet och varit och tränat.
Träningen gick väl..sådär? Bra till en början, men tyvärr kör vi fast i krångliga detaljer. Jag känner mig jättebesviken. Bilden nedan får stå för att dagens pepp till mig själv.

Idag har jag faktiskt suttit på Nogge och skrittat uppsuttet. Han ska in på återbesök nästa vecka, så nu får det bli skritt med ryttare till dess. Om han är bättre då så är det ändå dags att sätta igång. Han var väldigt lugn och duktig, gick dock väldigt långsamt och jag törs inte göra ett dugg nu, bara ”åka häst”. Hoppas, hoppas, hoppas vi får börja rida igång honom nästa vecka!!

20140423-182058.jpg

Vår, på riktigt!

Fantastiskt, nu är det verkligen vår. Nästan sommarvärme till och med!
Idag står en del småfix på schemat, mail, räkningar, lite planering och sådant. Ska rida Anea efter lunch, samt hålla lektioner hela eftermiddagen och kvällen. Känns en aning lättare när man inte behöver frysa ihjäl under tiden!

Helgen

Vila i påsk var det inte tal om. Förutom värsta påskmiddagen på påskafton då! Annars har det varit stalljobb, dagläger och privatlektioner. Idag har jag även varit i Vällingby för att döma upp. Vi var fem domaraspiranter som fick döma MsvC2 parallellt med pågående tävling. Vet inte om jag är godkänd ännu dock!

Ibland undrar jag ändå vad jag sysslar med? Om jag blir domare måste jag döma minst 5 tävlingar per år. Och gå minst en fortbildning. Som tränare måste jag också gå fortbildning varje år. (Och som ridlärare vartannat). Jag ska även hinna tävla själv, samt hålla kurser på helgerna. Hur ska allt det gå ihop? Som tränare ska jag dessutom betala licens på 700 kr per år för att vara i ett register – till ingen nytta. Även en domare ska ha licens för samma summa (då ingick dock en fortbildning). Att fortbilda sig tycker jag är bra, givande och nödvändigt – inget ont om det. Men vad får jag ut av tränarlicensen??? Och handen på hjärtat – domararvodet är skamligt lågt. Om jag ska betala licensen samt döma fem tävlingar går jag knappt plus (eftersom jag inte heller kan ha lektioner hemma de timmarna.) Nu kanske jag är lite gnällig, men ska man tänka affärsmässigt så… Å andra sidan vill jag inte ”ut ur systemet” när jag har ansträngt mig för att vidareutbilda mig! Att döma ger lite annat perspektiv på det egna tävlandet också – och är även bra i tränarrollen. Det ena kan ge det andra osv. Men, samtidigt vill jag egentligen inte jobba mer än jag gör idag! Tål att tänka på…

Nu en rolig sak istället – Annika och Narayan kom 2:a idag i LA3 på 67,8%! Jättekul, grattis!! (lånade din bild Annika – hoppas ok)
 

Avlslutningsvis en suddig bild på en grävling. Igår träffade jag två stycken som galopperade (ja!) genom stonas hage – den ena blev dock bortputtad av hästarna! På mindre än en vecka har jag sett två älgar, en hjort, två grävlingar, en hare, en stor räv.. (och en massa hästar.) Livet på landet!
Tack för hjälpen idag Marianne – med att skriva och fixa hö i stallet, samt Amanda som släppte ut och mockade. Ni är guld! (Var trots det hemma halvåtta.. vad har jag gjort hela dagen?)