Godkänd dressyrdomare!

I morse ringde Roggan upp och sa att jag nu är godkänd LA-domare. Det innebär att jag från och med nu kan döma klasser upp till MsvC (ja, MsvC räknas till lätt klass trots att det kallas ”Msv” – vilket är lite vilseledande…). Spännande! Den stora frågan är bara – hur ska jag nu hinna med även det? Vi behöver döma minst fem gånger per år för att få fortsätta döma. Det räknas från nästa år, men det vore ju bra att hinna med något tillfälle redan i höst egentligen. Hur som helst – kul att vara klar. Jag hoppas att jag ska kunna vara rättvis och inte ”färgas” av tidigare ritter eller andra, eventuella åsikter. Det kommer helt klart bli en utmaning – men jag tycker också det är ett förtroende att få göra detta. Det är ett stort ansvar att vara en bra tränare, men som domare tar man på sig ett mer ”offentligt” ansvar – där du inte heller alltid har möjlighet att förklara dig på samma sätt som du kan när du har en direkt kommunikation med en elev. Jag hoppas jag ska kunna göra det bra.

                      Snart på andra sidan av staketet… Nervöst på ett helt annat sätt!

4 svar på ”Godkänd dressyrdomare!

  1. Grattis! Då kanske vi kan locka dig tillbaka till Vällingby för att döma hos oss någon gång i höst?!

  2. Grattis! Det kommer gå så bra. Du har ett grymt öga för vad som ligger hos hästen, ryttaren eller kombinationen. Följer du dessutom hur jag förstått att Roggan tänker runt bedömningar i Lätta klasser så blir det kanon. 🙂 Jag tänker att vi är hästar och/eller ryttare under utveckling eller med begränsade förutsättningar som behöver uppmuntras utan att få glädjesiffror för det :). Spännande – lycka till!

  3. Tack!
    Kicki: det är mycket möjligt – men säg till i god tid i så fall… (Typ nu?). Har redan några helger bokade för kurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*