Helgen

Vila i påsk var det inte tal om. Förutom värsta påskmiddagen på påskafton då! Annars har det varit stalljobb, dagläger och privatlektioner. Idag har jag även varit i Vällingby för att döma upp. Vi var fem domaraspiranter som fick döma MsvC2 parallellt med pågående tävling. Vet inte om jag är godkänd ännu dock!

Ibland undrar jag ändå vad jag sysslar med? Om jag blir domare måste jag döma minst 5 tävlingar per år. Och gå minst en fortbildning. Som tränare måste jag också gå fortbildning varje år. (Och som ridlärare vartannat). Jag ska även hinna tävla själv, samt hålla kurser på helgerna. Hur ska allt det gå ihop? Som tränare ska jag dessutom betala licens på 700 kr per år för att vara i ett register – till ingen nytta. Även en domare ska ha licens för samma summa (då ingick dock en fortbildning). Att fortbilda sig tycker jag är bra, givande och nödvändigt – inget ont om det. Men vad får jag ut av tränarlicensen??? Och handen på hjärtat – domararvodet är skamligt lågt. Om jag ska betala licensen samt döma fem tävlingar går jag knappt plus (eftersom jag inte heller kan ha lektioner hemma de timmarna.) Nu kanske jag är lite gnällig, men ska man tänka affärsmässigt så… Å andra sidan vill jag inte ”ut ur systemet” när jag har ansträngt mig för att vidareutbilda mig! Att döma ger lite annat perspektiv på det egna tävlandet också – och är även bra i tränarrollen. Det ena kan ge det andra osv. Men, samtidigt vill jag egentligen inte jobba mer än jag gör idag! Tål att tänka på…

Nu en rolig sak istället – Annika och Narayan kom 2:a idag i LA3 på 67,8%! Jättekul, grattis!! (lånade din bild Annika – hoppas ok)
 

Avlslutningsvis en suddig bild på en grävling. Igår träffade jag två stycken som galopperade (ja!) genom stonas hage – den ena blev dock bortputtad av hästarna! På mindre än en vecka har jag sett två älgar, en hjort, två grävlingar, en hare, en stor räv.. (och en massa hästar.) Livet på landet!
Tack för hjälpen idag Marianne – med att skriva och fixa hö i stallet, samt Amanda som släppte ut och mockade. Ni är guld! (Var trots det hemma halvåtta.. vad har jag gjort hela dagen?) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*