Intensiv helg

I helgen har det varit kurs både lördag och söndag. På söndagen en sitsträningskurs där jag longerade ryttarna på förmiddagen och på eftermiddagen red de ett vanligt ridpass. Longeringen brukar alltid vara uppskattad när man hinner med lite ”detaljer” och korrigera mer grundligt. Det blev stor skillnad på alla deltagarna till eftermiddagspasset!

Sommarkurserna blir mer och mer fullbokade, bra! För er som går och funderar – ta en ny titt på hemsidan. Det finns två nya dagläger inplanerade! Och för dig som vill rida ”strö-lektioner” finns enstaka dressyrpass att boka kvällstid.

Bra dag idag!

Idag har jag känt mig ganska pigg igen. Jag har i alla fall lyckats longera en häst och rida tre. Nogge fick gå en skogspromenad, han känns starkare och mer avspänd. Hoppas det håller i sig. Zalvia joggade jag en kvart på ridbanan, sedan skrittade vi ut. Natalie fick rida ut på Arramiz.

Anea gick ett lättare pass på banan, med en lånad sadel, en Jaguar. Slutsats: hästen behöver en ny sadel (det visste jag redan), och JAG behöver en ny sadel! Jag vet inte om just den här var perfekt, men jag kände i alla fall att jag fick bättre balans och kontroll på kroppen, behövde inte alls kämpa lika mycket. Det stör mig en smula att jag kanske slösat bort ett år i helt fel typ av sadel. Men jag känner mig lite mer hoppfull nu när jag kanske kan hitta en lösning.

Älskar sådana här dagar när jag bara har hästarna att tänka på, inte åka iväg någonstans eller stressa med annat. Mår jättebra nu när alla hästarna har blivit motionerade, och några även stretchade / masserade och friserade. Och sadelkammaren har jag lämnat i gott skick, även med putsade stövlar. och jag är hemma i vettig tid! Såhär borde det alltid vara.

Kort dag, fortfarande sjuk

Min förkylning släpper inte. Kan bero på att jag bara vilar stötvis. I morse var jag hemma men på kvällen har jag haft lektioner, trots röstförstärkare så tar det på rösten.

Har longerat två hästar och så har Anea och Arramiz fått massage.

Zalvia har gått med för första gången med mina torsdagselever. Hon kommer nog bli populär gissar jag, hoppas det. Hon verkar ju supersnäll och väldigt personlig, det gillar jag!

Onsdag = ponnylektioner

På onsdagar är det ponnylektioner som gäller. Jag kan fortfarande knappt prata. Tur för barnen, jag kunde inte höja rösten idag. 😉

En av tjejerna fick en ponny på sin 12-årsdag idag, med en röd rosett runt halsen. Blev nästan avundsjuk. Inte för att jag vill ha en ponny, men när jag var 12 hade jag just börjat rida, och sedan den dagen fick jag jobba av alla lektioner. Fast det har varit en nyttig väg att gå, dock: om någon vill sponsra med en tävlingshäst är det fritt fram, haha.

En arg ponny siktade på mig på lektionen idag också. Jag har väl aldrig varit med om maken! Vad är det för häst som medvetet backar mot en och måttar? Känner mig inte så värst populär.

Nu: äta, läsa bok, sova och kurera halsen.

Tips: kurs 21-24 juni

Idag får jag vara inne hela dagen. Börjar tröttna. Fattar inte hur folk kan jobba på kontor. Först har jag varit i skolan och har avklarat sista dagen med en inlämningsuppgift samt en muntlig redovisning där jag skulle berätta om företaget, hur det har gått hittills och mina framtidsplaner. Gick ok med tanke på tappad röst och rethosta, fast jag blir stressad av att prata inför folk. Vilket är skumt eftersom det är det jag har som jobb.

Insåg att jag INTE är frisk än, så jag åkte hem efter lunch, sov som en stock i en timme, och sedan har jag ägnat eftermiddagen åt att betala fakturor, planera sommarkurser och annat pappersjobb. Egentligen har jag inget emot det (särskilt inte när det regnar), men det tar sådan tid! Och mitt ”kontor” består av ett litet bord, mitt soffbord, min soffa, golvet, och i värsta fall sängen. Helt ohållbart. Måste hitta en struktur för det här. Framgångsrika företagare har väl inte soffan full med papper?

Javisstja. Det jag egentligen skulle skriva om var: Jag har tre lediga platser på en fyradagarskurs, två pass per dag, kost och logi för 4900 kr, men eftersom det börjar bli ”sista-minuten” så sänker jag priset till 4500 kr nu. Passa på och träna intensivt så kan du slappa resten av sommaren sedan!

Zalvia

Här kommer bild på Zalvia från i lördags. Innan jag tog hem henne gjorde hon sin första tävlingsstart, LB3 på 76%. Det ska bli spännande att se hur hon kommer fungera hos mig, det verkar vara en supertrevlig häst!

Själv är jag hemma med världens huvudvärk och hosta och hes, jag blev tvungen att ställa in lektionerna ikväll, inte alls roligt. Jag har massor att göra och ligger alltid efter känns det som. Inte har man tid att vara hemma då!

Tävling på Kvarnnibble

 

Idag har Anna och Arramiz tävlat på Kvarnnibble gård i Bro, alltså min gamla arbetsplats när jag jobbade på Mälardalens ridskola. Det var roligt eftersom jag träffade massa vänner och bekanta, och Arramiz var riktigt fin idag  i LA3, Anna red superbra! Tyvärr bytte han galopp en gång och skyggade i ett hörn, men på det stora hela var han stadig och balanserad och fin i formen. 

Jag tog även med mig en häst hem, som jag lånar av Märit Olofsson under sommaren, och om det fungerar så köper jag henne förhoppningsvis. Zalvia heter det nya tillskottet, se film:

http://www.youtube.com/watch?v=gI4msOiXwS8

Annars har jag bränt armarna fullständigt och förmodligen pajat årets solbränna helt med streck på armarna, och så har jag tappat rösten. Så lektionerna imorgon blir spännande…

Intervju till tidningen SOLO

Idag har jag hunnit med att bli intervjuad av min f.d. brevkompis Karin Nordin, chefredaktör för tidningen SOLO. Vi brevväxlade när vi var typ 14, så det kändes lite roligt det här! I juli kommer artikeln. Gillar skarpt att bli inervjuad på Stureplan, iförd klackar, lite kontrast till det vardagliga stallivet, haha!

www.solomag.se

Tuffa smycken!

     

Jag är inte superintresserad av smycken, och framförallt inte med hästtema, fast dessa kan jag inte motstå. Notera att halsbandet i mitten föreställer en dressyrbana med alla bokstäverna – fyndigt! Om man har en stor plånbok finns massa snygga hästinspirerade smycken på: lucofsweden.se