Platser kvar på kurs i december

10-11 december
Tvådagarskurs med fyra ridpass, kost och logi.
Ett ridpass rids endast två och två. Trerätters middag på lördagen.
Ankomst 13.00 lördag, avslut ca 15.00 söndag
3500 kr

Bokas via mail info@ryttarutbildning.se

Det kommer eventuellt någon mer kortare kurs under hösten / vintern och även i mellandagarna. Ni får hålla utkik på hemsidan. Brukar också lägga ut nya kurser eller lediga platser på FB – så gå in och gilla S.R. Häst – och ryttarutbildning där om ni inte redan gör det.

Helgen

Den här helgen har varit rolig, men också fullspäckad. Kursen har gått bra och hästarna har skött sig fint! Vi har fokuserat på skolorna under de här dagarna, samt grundridning / rätt inverkan. Tror att alla har med sig något hem att jobba vidare med.
Dessutom verkade maten uppskattas och det är alltid roligt!

Hittade denna kommentar på Instagram från en av deltagarna:
”Hemma igen efter en otroligt rolig och lärorik kurs! Suvi är en suverän instruktör, hästarna är så fina, gården ligger otroligt naturskönt och vi blev bortskämda med god och delvis egenodlad mat. Hit vill jag åka fler gånger!”
Tack! 🙂
14390715_10154594171137704_728674491974171284_nJag har haft några privatlektioner också den här helgen, och det har varit väldigt bra pass. Annika har också varit och tävlat och blev igår placerad med Narayan i en LA3 på 65%. Grattis! Här har det hänt en hel del under året.

Min egen start igår är jag på det stora hela nöjd med. Det var lite spänt att tävla en ny häst och jag vågade inte riktigt ”rida”, för han kan bli lite övertaggad ibland. Nu var det en jämn ritt och i princip inga missar, och det känns ”lagom” för att vara en första start. Jag tycker kanske att något moment i galoppen hade förtjänat lite högre poäng, men på det stora hela är jag överens om kommentarer och siffror i protokollet. Vi ska göra en till start under hösten, och förhoppningsvis räcker det för att kvala till MsvB. Sedan kommer fokus ligga på att befästa bytena.
dsc_6053 dsc_6078Idag kommer jag inte rida en enda häst utan bara fixa stallet, måla fönster och lite annat småfix som behövs. Ikväll är det två lektioner som vanligt, men annars är den här dagen lugn och det står inte EN ENDA grej i min kalender idag – det händer i princip aldrig!
Resten av den här veckan är faktiskt ganska stillsam. Hade tänkt tävla på söndag men kommer stryka mig. Anea har inte varit helt på topp och jag är så nöjd med våra senaste starter att jag hellre backar av i så fall. Hon är ju lite sådan att det går i perioder när hon är jättefin, och sedan måste vi pausa lite. Även om jag är van vid det så kan det vara frustrerande när man har en plan, men just nu är jag själv ganska ”klar” med att tävla för i år, så det gör inget. (Har dock en start kvar i nov som jag fortfarande siktar på.) Jag har lagt ganska mycket tid på att träna, tävla och rida hemma det här året och just nu är jag (på riktigt) mer sugen på att hinna med annat på gården och hemma. Jag hade inte passat som beridare eller tävlingsryttare, för jag behöver variation. Med andra ord passar det mig bra att driva eget och själv välja vilka bitar jag vill lägga mest fokus på för stunden. Annars tröttnar jag!

dsc_6017 dsc_6035Avslutningsvis två bilder från mitt kökfönster, lör och sön morgon. Helt ok utsikt!

5:a med Avatar

Har hunnit klämma in en tävling idag på  lunchen också! Avatar och jag gjorde vår första gemensamma start i MsvC. 5:a på 64,68%. Jag är nöjd även om jag red lite försiktigt. Ganska trött efter en intensiv (men bra) helg, tänker ta sovmorgon imorgon… Tack till Linnéa som ger mig förtroendet att rida och tävla en fin häst!
dsc_6113

Äta bör man…

Jag har inte så mycket hästigt att skriva om just nu, även om jag har lektioner och hinner rida också. Dock kretsar mycket av den här helgen kring att fixa mat till kursdeltagarna. Även om det är en del jobb med det så tycker jag att det är roligt. Dessutom gillar jag att äta, så det passar ju bra att få god mat själv samtidigt!
dsc_5986En väldigt spontan bild med frukt som råkade matcha en blomma jag hade i närheten…
dsc_6018Delar av dagens lunch: pastasås med mangold, röd lök, bacon och creme fraiche. Den här växten har gett en enorm avkastning i sommar! Finns lite till att köpa om någon vill ha.
dsc_6027Kvällens middag var uppskattad. Det blev (egna) ugnsbakade rotfrukter med kyckling och en röra som jag gör av grekisk eller turkisk youghurt, fetaost och rivet citronskal. Som ett extra tillbehör idag blev det majs – vår egna!! Trodde knappt det skulle gå att odla, men idag har vi skördat den första. Och det var den godaste majs jag ätit, antagligen för att den var så färsk. Middagen har vi avrundat med äppelpaj vid brasan.

Ledsen för att det ibland blir mer av en husmors-blogg… Kommer nog något mer hästrelaterat imorgon!

Helgkurs på gång

dsc_5965I helgen blir det kurs fre-sön. Tack och lov är jag inte förkyld längre, men däremot lite stressad över att hinna allt idag. Det mesta inför kursen är klart med städning, bäddning och inköp av mat. Men jag ska som vanligt hinna rida, fixa stallet och hålla några lektioner innan kursen kommer 17.00. Dessutom slutar min personal vid lunch varannan fredag, och idag är en sådan fredag. Fick just direktiv om att vi måste flytta hem fåren också, puh! Nu är det höst på riktigt om fåren ska bort från betet…

Ska i alla fall bli mysigt med en höst-helg, med tända ljus och kanske en brasa? Trevlig helg på er!

Box ledig i Vallentuna

Jag har en box ledig för omgående inflyttning. Här kan ni läsa om priser, vad som ingår mm.

Jag söker i första hand efter någon som är intresserad av att träna och eventuellt ta ridhjälp vid behov, dvs ingå i ett helhelts-koncept. Detta är dock inget krav.
Kan också vara intressant med en häst som kan gå med i lektionsverksamheten då och då.

Det är ett litet, men trevligt gäng som står uppstallade hos mig. Vi är mest inriktade på dressyr, och de flesta tränar / tävlar i olika omfattning. Ring eller maila gärna om du har frågor.

Suvi 076-805 51 38
info@ryttarutbildning.se

Onsdag

Onsdag är min favoritdag när jag brukar rida mycket. Idag känns det inte alls så kul att ha sju hästar på ”listan” för jag är förkyld. Den listan får jag nog korta ner lite och verkligen effektivisera… Tog i alla fall lite sovmorgon och känner mig en smula bättre, men är stressad över att jag har kurs fre-sön och behöver vara på topp då, samt innan dess handla mat till hela helgen och städa (nästan) hela huset. Jag älskar att driva eget till 90%. 10% är skitjobbigt – speciellt när man är sjuk. Nu är jag inte döende eller så, utan bara lite gnällig för att jag mentalt vill göra massor som jag fysiskt inte borde eller orkar. Men att klaga lite över en lätt förkylning när andra har värre problem känns ju egentligen ganska lågt.

Dock lyckades detta sammanfalla med en riktig ”toppen-dag” igår när både bil och släp kraschade samma dag. Har tack och lov beställt ett nytt släp, men det kommer i oktober, och jag åker ju nästan varje vecka. Får se hur det blir med träning och tävling närmsta framtiden… Dessutom krånglar det med en faktura som jag fått felaktigt, samt att ett visst (stort) företag i Sthlm har sålt en sadel åt mig men inte betalat ut pengarna. Om det inte blir ordning på det snart kommer jag lägga ut det med stora bokstäver på FB,  något som jag egentligen är helt emot, men efter två samtal och tre mail tycker jag att det räcker. Blir väl tvungen att åka dit – något jag egentligen inte orkar eller har tid med.

Nu på morgonen ska Ellinor i varje fall hjälpa mig att kolla sadlar på några hästar. Hon utbildar sig just nu till sadelprovare och jag hoppas verkligen att hon startar eget av stora mått (ingen press!) när hon är klar, då jag tycker att det behövs mer konkurrens inom den branschen i det här området.

Så, nu har jag gnällt färdigt och ska ut och jobba!

 

Eventuell box ledig

Ellinor har bestämt sig för att sälja Zalmiac, vilket betyder att jag kommer få en box ledig – men jag vet inte när ännu. Sälja häst kan ju gå fort eller ta tid, man vet aldrig.

Jag vill helst inte sätta ut annons, och kan hur som helst inte göra det förrän jag har datum klart. Vill ändå flagga för att jag förmodligen får en tom box så småningom (tidigast 1 nov). Jag hyr i första hand ut den till någon som vill ha hjälp med träning, och eventuellt även ridhjälp då och då, dvs att man ingår i ett ”helhetskoncept” och inte bara hyr en box. Eventuellt är jag också intresserad av att kunna hyra hästen vid behov till lektion (ej krav), om hästen passar givetvis.

Ifall du vet någon som är intresserad, eller själv letar box, maila mig gärna!
info@ryttarutbildning.se

Här kan du läsa mer om att stå uppstallad hos oss.