Hjälp i stallet

Jag kommer behöva lite extra hjälp med stallet under vecka 25 (har gett Sofia ledigt hela den veckan). De flesta jobbar väl då, men om det är någon som har tid över vore det toppen!

Skulle även behöva hjälp under helgen 1-2 juli samt 9 juli.

Naturligtvis mot ersättning!

Semester

Framme på ett soligt Gotland. Har varit i Visby under eftermiddagen innan vi åkte ut till stugan. Blev fika i solen med mamma och utsikt över ringmuren. T är kvar hemma, för han är arbetsnarkoman – mer än jag alltså.
Insåg att jag – återigen – har misslyckats med mitt mål att ha en ledig helg varje månad. Hade planerat in två dagar i rad hela våren men det har spruckit varje gång och resultatet är totalt 6 lediga dagar sedan nyår. Hur svårt ska det vara?! Konstigt nog är jag inte så trött som man kan tro. Jag upplever ändå att jag har haft rätt bra flyt hela terminen så då blir man kanske inte så trött? Flytet tog dock slut precis innan jag skulle åka. Tror att Qurre har fått en spark för han var svullen i ett ben, och dessvärre halt, igår kväll. Jag hoppas det går över av sig själv och att inte senan är inblandad…

I alla fall, jag tror att några dagar här blir väldigt bra för mig. Jag kommer dock ”jobba” lite härifrån också, med lite planering och sådant som jag  har svårt att ha ro med hemma. Det viktigaste är ändå att få ett miljöombyte för mig, jag har inget emot att jobba lite när jag är ledig. Om någon börjar oroa sig för min hälsa nu, så kan jag meddela att det är helt självvalt och allt är under kontroll. Det är en helt annan sak att jobba mycket för sig själv jämfört med att vara anställd, och jag vill aldrig i mitt liv byta tillbaka.
Älskar försommaren / sena våren! Tror nästan det här är bättre än sommar, lagom varmt och det blommar så fint i träden. Synd att det är över så snabbt, man får passa på att njuta ordentligt nu!

Uteritt fre eller lör

Jag åker till Gotland ons-sön, mycket välbehövligt! Känner dock att jag blir rätt stressad innan av allt som ska styras upp med extra hjälp och så, det är lite logistik kring att åka bort alltså!

Affe skulle vilja skrittas ut på fredag eller lördag. Är det någon som kan och vill? Kostnadsfritt, det vore bara en bra hjälp. Han är snäll så man kan rida själv, men det vore såklart bra om det finns sällskap att tillgå, kanske någon inackordering som ska ut. Hör av dig om du är intresserad!

Ett stillsamt betessläpp

Nu har stona fått gå ut i sommarhagen, men de kommer sova inne på natten ett tag till. Det brukar vara ganska livat men det var ovanligt lugnt den här gången. Grodan tyckte det var lite spännande med ny hage och Iffi blev väldigt glad, men Anea och Fantasi brydde sig inte nämnvärt. De kanske var trötta efter gårdagens tävlingar…
En liten galoppvända blev det för alla, men Anea stannade snabbt för att äta istället.
Undrar om Grodan har sett en sådan här hage förut? Inte så vanligt i Holland va? (Hon är född där.)
Grodan lugnade sig också fort, men tant Iffi försöker här fortfarande få igång de andra på mer bus. Anea orkar inte ens trava, hon vill bara äta… Iffi kunde till och med visa upp passage idag.
Paus för rullning
Ett sista ryck till att få igång resten av flocken!
Anea och Fantasi prioriterar mat och vila. Rätt skönt dock, brukar oftast tro att de ska slå ihjäl sig första dagen i sommarhagen…

Tävlingsdag

Idag har jag varit på Djurgården och tävlat med Anea. Vi startade Int1 och jag är på det hela taget nöjd. Hon var jättefin på framridningen men det blev en del spänningar på banan. Väldigt tittigt och mycket som händer där. Inga stora missar men det blir svårt att visa någon energi eller bärighet när hon spänner sig, hon tappar lite bjudning och det blir för ”försiktigt”. Jag är ändå nöjd med att jag själv kan fokusera bättre nu och jag upplever att jag har mer kontroll över situationen, jag blir inte handlingsförlamad när det kanske inte flyter prickfritt. Då känns det också roligare att tävla! Hoppas dock att jag kan höja % även i den här klassen så småningom. Nu blev det 61,7% och jag skulle vilja kunna ha runt 64 som sist, men då krävs det lite mer av oss / mig. Fast än så länge är jag glad att jag ens kan delta på den här nivån!

Lena Tillman har också tävlat på Fantasi idag. Debut för Lena, och det blev nästan 64% och första utanför placering i LB3 hos Högvreten. Fantasi är verkligen en klippa på tävling! Väldigt snällt också av Stephanie att följa med och hjälpa till när jag inte kunde. Är verkligen glad över mina elever och inackorderingar som kan hjälpas åt. Jag tycker det är så roligt att det inte känns som någon stor ”skillnad” mellan inackorderingar och lektionsryttare, det är nog ganska ovanligt. Det är inte så uppdelat i det här stallet och det uppskattar jag verkligen.

Veckan som försvann

Vet inte vart tiden tar vägen? Plötsligt är vi i slutet av maj, och äntligen fick vi sol. Känner mig genast lite piggare faktiskt! Det känns välbehövligt nu efter en ganska seg och långsam vår.

Under veckan har det egentligen inte hänt något speciellt, så det har inte blivit av att jag har skrivit något här. Jag har i och för sig varit och tränat en gång hos Rebecca, vilket gick jättebra. Börjar hitta ”riktig” passage och inte bara ”väldigt samlad trav” nu. 🙂

Har också haft en del besök av vänner här, det blev visst uppsamlat under en och samma vecka. Just nu har jag en kompis från hippologtiden här, som har sovit över med sin dotter. Idag ska vi ut och titta på lammen med henne, det verkar vara höjdpunkten. Det är ju förstås fullt förståeligt! Jag ska rida på förmiddagen och i eftermiddag blir det ett dagläger. Blir nog svettigt för deltagarna, har förstått att det ska bli riktigt varmt idag…

Hjälp på söndag?

Finns det någon som har tid att hjälpa mig ta in hästarna på söndag em runt 16 eller 17-tiden? Ska tävla precis då… Tar nog inte mer än ca 30 min eftersom vädret ska vara fint, så inga täcken eller likn.

 

Lugn lördag

Idag var tanken egentligen att åka och tävla på Dressage Club, men det blev sadelprovning istället. Just nu verkar 50% av min tid gå åt till sadlar och bett och att hitta lösningar… Men det är som sagt ett pågående pyssel med det hela tiden när man har många hästar, och dessutom ändrar sig ju hästarna i kroppen också.

Qurre fick i alla fall godkänt på befintlig sadel men med en annan padd, så det var skönt, för här hade jag räknat med en utgift på minst 10.000 kr för en ny sadel.

Anea däremot går det inte alls bra med. Hon är ganska bred vid mankbasen vilket gör att hon behöver mer utrymme än man kan tro. Flera sadlar hamnar för nära hennes ryggrad och ”klämmer ihop” ryggen och ger därmed inte tillräcklig plats för att hon ska kunna höja ryggen och få upp manken. Jag lånade en PrestigeD2 för ett par veckor sedan – den gillade hon, men jag kom inte ner i den sadeln. Den är för bred för mig verkar det som. Provade en annan Prestige idag som jag satt fantastiskt bra i, så först blev jag såld. Men efter att ha provat runt så insåg jag att Anea inte godkände den – hon blev stark och låg på i handen och det gick inte att göra halvhalter. En sadel gillade hon idag, men den hade inte tillräckligt djupt säte för mig. Några sadlar märktes det redan när man drog gjorden att hon inte uppskattade… Så det vi hittade idag var en sadel som var bra för mig, och en för hästen – tyvärr inget för båda.

Blir så trött! Jag har en tillfällig lösning nu som är acceptabel, men jag vill ha något som känns helt bra. Jag tycker att hon känns utvecklingsbar fortfarande, men då är en bra sadel en förutsättning. Är beredd att betala en del för det, men samtidigt undrar jag hur mycket jag ska lägga på en häst som ändå är 16 år och knappast kommer SÅ mycket längre.

Det är tävling nästa helg och jag hade ju hoppats på en lösning innan dess, men det blir nog svårt. Kan väl åka med den jag har, men det känns inte jättemotiverande. Är överhuvudtaget lite off just nu, så det var ett bra beslut att stryka dagens start. Känner mig väldigt trött i kroppen och slut på energi, och har dessvärre ingen vidare motivation över till något alls. Förhoppningsvis blir det bättre av att vila lite, och snart har jag en kort semester inbokad som är välbehövlig. Tror att jag har kört på non-stop som vanligt, men det är svårt att låta bli. Helgen är i alla fall rätt lugn så hoppas jag kan ta lite nya tag nästa vecka.