På tävling med Soya

Soya har haft ett långt tävlingsuppehåll pga att vi har hittat artros i ländryggen i våras. Det tog lite tid att lokalisera och få ordning på hur det skulle behandlas, och efter det så har hon känts mycket bättre, men vi tappade ju ganska mycket träningstid och en del styrka.

Under sommaren har jag hunnit börja komma tillbaka igen, och förra helgen startade vi för första gången i år. Det blev en vinst hos Hogsta i MsvA på 69%! Så himla roligt att få kvitto på jobbet vi har gjort.

Jag brukar inte tävla henne två helger i rad, men vi gjorde ytterligare en start på Elitdressyren på Djursholm i fredags, eftersom det är en tävling jag gillar. Soya har känts lite tröttare under den här veckan, men jag ville ändå åka. Det blev tyvärr två kostsamma missar i en piruett och serien, så % blev därefter, men jag tycker ändå att hon är bättre på många andra sätt nu, så jag hoppas att vi kan ta ett kliv till framåt. Det får ta lite tid, det går inte att pressa henne för mycket. Nu är hon 15 år, så det finns inte oceaner av tid och hon har ju dessutom en skör rygg, så jag har ingen ambition om att gå över hennes gränser, men jag tror vi kan tävla något år till i alla fall. Det är en av de finaste hästarna jag haft, så det vore kul om vi fick några fler starter ihop!

Efter det har eleverna en riktigt fin lektionshäst att se fram emot. 😉
Nu ska hon få lite återhämtning, och sedan tränar vi vidare.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*