Fixar-vecka

I början av året är det alltid skönt att fixa iordning grejer tycker jag. Alla tider på året har ju i och för sig olika typer av uppgifter. I januari brukar jag kolla hästarnas tänder samt vaccinera alla. Detta ska vi göra på fredag. Jag har också gått igenom en del utrustning, stoppat om en sadel, bytt några bett etc.

Hästarna foderstater behöver ibland justeras extra på vårvintern då många tyvärr faller ur lite. Jag har även friserat alla och några ska klippas igen, eller faktiskt för första gången i vinter.

Jag har också sorterat täcken och tagit fram vintertäckena. Förra året behövdes de inte alls! Då hade jag regntäcken hela säsongen…

Med kylan som kom nu fick jag dessutom en viktig uppgift och det var att salta ridhuset, så det har vi gjort idag!

Vardagsbilder

Äntligen vinter och allt blir fint att titta på! Idag fick vi dessutom lite sol på eftermiddagen. Förbereder mig mentalt på en riktig kall helg om prognosen stämmer. Betydligt bättre än lera hur som helst!

Besök hos Bonnie

Bonnie har ju flyttat till Kvarnnibble i Bålsta så att vi skulle få lite närmare till henne. Igår var vi och hälsade på första gången sedan hon flyttade dit. Hon verkade må bra, bortsett från lite tråkig mugg som hade blivit sårigt, men det är ju en knepig årstid nu. Hoppas verkligen att kylan håller i sig lite så att det kan få läka! Hon var kanske inte jätteglad över att bli spolad och göra rent såret, men i övrigt uppför hon sig verkligen exemplariskt. Vi gick en liten promenad och hon fick gå över bommar, träna sväng, start och stopp. Inga konstigheter alls, hon är helt obrydd. Vi får väl se hur länge det håller i sig men det är ju skönt med en snäll häst.

Bilderna är väl kanske inte jättefina, men här får ni se hur hon ser ut i kroppen. Hon är jättestor… Men ganska proportionerlig, just nu i alla fall. Vore kanske intressant att mäta henne. Jag tycker att hon börjar få ett finare och mer vuxet ansikte nu!

Jag hann även med en sadelprovning igår med hjälp av Ellinor. Har två sadlar att testa vidare på Grodan. Jag törs nästan säga att den ena gjorde att det blev en ny häst – men jag är som vanligt försiktigt optimistisk. Jag ska känna lite mer på det, men helt klart måste jag byta.

Det flyttade in en ny inackordering igår också, ett sto. Förhoppningsvis kan det bli en kompis åt Grodan och Anea, som kanske är lite väl tajta ibland. Det är inte helt optimalt att ha hästar två och två tycker jag, pga att de kan bli lite väl fästa vid varandra, men det är lite svårt med en större flock om det inte finns fler att släppa ihop med.

Idag har jag ridit ”rekordmycket” efter min olycka – fem hästar! Och jag har dessutom klarat att släppa ut de flesta själv i morse (tack och lov för frusen mark, lera vet jag inte om foten orkar med). Det har då inte ens gått fem månader sedan foten var helt av på två ställen. Känns som om det trots allt går ganska fort framåt det här. 🙂 Hoppas det håller i sig!

Stallplats eller plats för häst i träning

Till våren har jag möjlighet att ta in en ny inackordering på full skötsel, alt häst som ska vara i full träning längre eller kortare tid.

Om man vill planera långt fram har jag även plats för sommargäster, antingen för dig som behöver flytta hästen på sommaren eller under din semester.

Info om full inackordering och vad som ingår står på hemsidan under fliken ”Anläggningen”. Jag prioriterar dig som vill träna eller ha ridhjälp. Alla extra tjänster kan köpas till.
För häst i träning – maila för mer info och upplägg!

Nya kurser

Jag kommer att fylla på med kurser vartefter. Om ni är en grupp som vill boka ett eget datum är ni välkomna att höra av er! I dagsläget håller jag inga kurser med övernattning, utan endast dagkurser.

24 januari
Eftermiddagskurs för fasta elever
Två ridpass och fika
Samling 13.00, avslut ca 17.00
1500 kr

31 januari
Förmiddagskurs med två ridpass och fika
Samling 08.30, avslut ca 12.30
1500 kr

Nyår

Gårdagens nyårsmiddag blev bara hemma med Torbjörn. Jag har varit förkyld och hemma några dagar. Jag har egentligen inte varit särskilt dålig men nu törs man ju inte chansa så vi fick ställa in det vi hade tänkt egentligen. Vi ”träffade” några vänner digitalt istället, bättre än inget! Det känns ju lite löjligt först men sedan känns det ändå nästan som om man har ”setts”. 😉 Med fördelen att vi inte behövde vänta på deras (alltid) för sena ankomst!

Även om det bara var vi så gjorde vi trerättersmiddag och jag dukade lite finare, men orkade inte stryka duken och skippade all annan städning, så det var i alla fall nyårsmysigt men utan större ansträngning. Tog på mig klänning också, vägrar fira nyår i mjukisbyxor!

Enriset från juldukningen fick vara med en vända till, men med silverblad istället för julkulor.

Amaryllisen hade börjat sloka efter jul, men gick också att återanvända ett varv till i en skål.

Fin fördrink som jag fått av er elever. (Tack för alla fina julpresenter!)

Min pappa har gjort den här fina skärbrädan åt mig, men jag tycker den är bättre som uppläggningsfat!

Till förrätt blev det råraka av egen potatis. Resten gick inte att fotografera, det såg inte gott ut alls men det blev lammentrecote, hasselbackspotatis och min ”vintersallad” med rödkål och granatäpple. Hade en idé med grönkålschips som topping men misslyckades helt med det – de smakade bränt och alldeles för mycket salt. För öva på det…
Efterrätten fick bli en färdig från ICA – ibland är fusk inte så dumt!

Hälsningar från Molly som blev superglad över att få vara med och fira nyår för första gången! (Om vi har gäster låser vi in henne eftersom hon, som ni ser, älskar att ligga på bordet. Det är inte så praktiskt om man bjuder hem folk.)

Det blir en sista dag i soffan med en bok idag, hoppas jag. I och för sig är det mysigt men behöver jobba nu…

Hoppas ni får en bra start på 2021! Jag stannar hemma idag med men imorgon hoppas jag att jag kan jobba lite igen. Dock med extra avstånd för säkerhets skull.