Besök hos Bonnie

Bonnie har ju flyttat till Kvarnnibble i Bålsta så att vi skulle få lite närmare till henne. Igår var vi och hälsade på första gången sedan hon flyttade dit. Hon verkade må bra, bortsett från lite tråkig mugg som hade blivit sårigt, men det är ju en knepig årstid nu. Hoppas verkligen att kylan håller i sig lite så att det kan få läka! Hon var kanske inte jätteglad över att bli spolad och göra rent såret, men i övrigt uppför hon sig verkligen exemplariskt. Vi gick en liten promenad och hon fick gå över bommar, träna sväng, start och stopp. Inga konstigheter alls, hon är helt obrydd. Vi får väl se hur länge det håller i sig men det är ju skönt med en snäll häst.

Bilderna är väl kanske inte jättefina, men här får ni se hur hon ser ut i kroppen. Hon är jättestor… Men ganska proportionerlig, just nu i alla fall. Vore kanske intressant att mäta henne. Jag tycker att hon börjar få ett finare och mer vuxet ansikte nu!

Jag hann även med en sadelprovning igår med hjälp av Ellinor. Har två sadlar att testa vidare på Grodan. Jag törs nästan säga att den ena gjorde att det blev en ny häst – men jag är som vanligt försiktigt optimistisk. Jag ska känna lite mer på det, men helt klart måste jag byta.

Det flyttade in en ny inackordering igår också, ett sto. Förhoppningsvis kan det bli en kompis åt Grodan och Anea, som kanske är lite väl tajta ibland. Det är inte helt optimalt att ha hästar två och två tycker jag, pga att de kan bli lite väl fästa vid varandra, men det är lite svårt med en större flock om det inte finns fler att släppa ihop med.

Idag har jag ridit ”rekordmycket” efter min olycka – fem hästar! Och jag har dessutom klarat att släppa ut de flesta själv i morse (tack och lov för frusen mark, lera vet jag inte om foten orkar med). Det har då inte ens gått fem månader sedan foten var helt av på två ställen. Känns som om det trots allt går ganska fort framåt det här. 🙂 Hoppas det håller i sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*