Helgen

Bra helg! Kursen fredag till lördag gick superbra. Alla elever var duktiga och engagerade och då blir det ju extra roligt. Jag hade bokat in en extra plats så det var fem deltagare, därför red de kortare pass i två små grupper istället. På sätt och vis blir det ändå bättre, för det blir mer komprimerat och mer instruktioner under passet. Vädret var lagom varmt för ridning, så det var skönt. Ibland kan det ju bli helt olidligt såhär års, men det har ju inte varit så varmt den här sommaren. Ur ridperspektiv är det dock bara bra tycker jag.

Lyckades få till så himla god mat också. På fredagen lammfärsbiffar av eget kött och till det mynta-youghurt och en bulgursallad med gurka, paprika, röd lök, spenat och granatäpple. Allt ska hackas i små bitar, då blir det extra gott.
Frukost på lördag med bl.a. fina ägg från vår granne, som jag brukar köpa då och då. Skulle vara roligt med egna höns, men det får bli på lång sikt. Lite annat som går för här…
Lunch: pastasallad av bön-pasta (faktiskt godare och blir inte samma ”klump i magen” efteråt som vanlig pasta = tips!). Egen sallad, spenat, små blad från rödbetor, röd lök, gulbetor och polkabetor (skivas med mandolin). Körsbärstomater måste vi fortfarande köpa (de har inte mognat än) och vattenmelon har jag inte lyckats med heller. (Men vi har försökt.) Och så stekt halloumi, som passar väldigt bra ihop med vattenmelonen tycker jag. Supergott och enkelt, extra gott såklart när stor del av salladen är plockad utanför dörren!
Jag avslutade helgen på Fjärholmarna med en kompis igår. Det var en riktigt bra dag för en utflykt med strålande sol, och vi badade till och med. Det var dock svinkallt, men det är skönt efteråt!

Idag blir det ridning av de flesta hästarna, samt ställa i ordning inför nästa kurs som börjar imorgon. Den här veckan blir det en kurs tis-ons, och en fre-sön, så det blir fullt upp. Till helgen är det kurs med yoga, det ska bli spännande!

 

Kurs på gång

Nu har hästarna börjat komma igång mer efter en betesperiod, och idag är det dags för första övernattningskursen för sommaren. Det blir fre-lör och jag har bokat in extra elev så jag får köra dubbla pass. Kommer alltså ha fullt upp till imorgon eftermiddag! Nu ska jag hinna rida lite på förmiddagen innan eleverna kommer.
Hoppas ni får en fin helg!

En extra dag

Jag kände mig inte klar här när solen sken i morse. Imorgon ska det tydligen bli regn och jag sitter hellre på båten då än idag. Hade ombokningsbar biljett (mest för att kunna åka hem om det händer något med en häst), men nu använde jag den till att snika till mig en bonusdag med extra semester. Trots att jag är min egen chef så känns det lite som ”skolk” men det får det vara värt! Har ju aldrig haft någon längre semester, och skulle väl egentligen behöva betydligt mer ändå. Just nu känner jag mig tyvärr fortfarande mest trött, men det är nog också ren ”semester-slöhet” av att inte ha gjort många knop. Man blir lite seg i huvudet. Idag kom jag inte ens ihåg mitt telefonnummer men det kanske man ska se som något positivt. 😉
Jag lovar att hästarna snart är tillbaka på bloggen! Ha tålamod.

 

En bra dag helt enkelt

Mina föräldrar kom hit i fredags så jag har haft sällskap igen under helgen. Idag blev det en bra sista dag på Gotland! Började med en promenad på förmiddagen när det var lite mulet. På eftermiddagen blev det dock kanonväder, så jag och mamma åkte till stranden. (Vi har en strand här vid stugan också, men det är en stenstrand så där är det inte så skönt att ligga!). Jag har badat, vilket jag själv tycker är förvånande eftersom jag anser mig vara en badkruka. Var faktiskt inte så kallt som jag befarade!
På kvällen grillade vi med utsikt över havet. Min pappa ser ganska förbryllad ut över det hela.
Mina föräldrars gulliga hund.
Min kära far är duktig på att ta fina bilder.
Jag och mamma. Vi satt kvar ganska länge på kvällen, man vill liksom inte gå hem sådana här kvällar! Är ärligt talat inte helt redo för hemfärd heller, jag skulle gärna spendera mer tid här på somrarna. Det är ju dock svårt med ett stall och en gård, där jag också trivs såklart. Nästa vecka kommer jag dock försöka ha semester hemma en vecka till – så gott det går. Måste börja rida lite, men kommer inte hålla lektioner utan göra ”så lite som möjligt”. Vi får väl se om jag lyckas.

Helgen

Fin helg med riktig sommarkänsla! Har haft kurs i helgen där deltagarna har ridit passen två och två. Det har flutit på bra och hästarna har varit fina. Även Grodan är introducerad lite mer i verksamheten nu och har fått gå med i helgen. Hon är verkligen jätteduktig och okomplicerad! Min plan är att fortsätta utbilda henne och se vad det blir av henne, samtidigt som hon kan gå med på vissa pass under hösten. Det är viktigt att en häst får en bra grundutbildning tycker jag, så jag vill inte låta henne gå med för mycket och för snabbt. Sedan får vi se om jag vill ha henne på heltid i verksamheten eller inte, det beror på hur hon utvecklas. Hon har inga spektakulära gångarter men bra galopp och en utvecklingsbar trav, så det går nog att få henne riktigt fin.

Eftersom vädret har varit så fint passade vi på att grilla (eget lammkött) på lördagen och middagen rundades av med jordgubbar och vaniljglass. Så enkelt men så gott – och framförallt somrigt! Vi får se hur det här håller i sig nu då, det ser ut som om det ska bli sämre till midsommar, men jag har inte gett upp hoppet än.
Middag ute i solen, Sverige när det är som bäst.

Helgkurs på ingång

Nu i helgen blir det en intensivkurs med ridpass endast två och två samt övernattning. Det blir alltså fler lektioner än på en ”vanlig kurs” för min del, men å andra sidan är stallet halvtomt – några hästar är på kurs / tävlar, och mina sover ute. Räknar alltså med att det kommer flyta på fint, och hoppas vädret håller sig såhär – lagom varmt och behagligt utan att man behöver svettas. 😉 Imorgon förmiddag ska jag rida lite, sedan drar kursen igång efter lunch och då har jag nog fullt upp till söndag kväll. Har dock laddat med en ganska lugn fredag, som bl.a. har innefattat middag vid Vallentuna-sjön med en kompis. Väldigt mysigt, man borde picknicka oftare!

Planen för dagen

Jag har inte tränat eller tävlat så mycket sista tiden, dels för att jag försökt vara lite ledig (!), och sedan blev jag ju sjuk.. Och så har jag helt ärligt haft lite sämre motivation ett tag. En orsak till det kan också vara att jag inte hittat en ny sadel till Anea och hon har dessutom behövts i verksamheten så just nu är hon faktiskt till ganska stor del lektionshäst och det går jättebra. Det får vara så just nu, man kan inte alltid maxa på  alla plan.

Jag avskyr att hamna i ”svackor”, men samtidigt måste man kanske inse att man inte orkar hur mycket som helst. Det är lätt att jämföra sig med andra som lever på hästar, men kanske är tävlingsryttare eller köper och säljer hästar. Jag förundras över hur man orkar åka på meeting och tävlingar hela tiden t.ex. Sedan inser jag (tack och lov) att oftast har dessa ryttare mycket mer hjälp runt omkring sig med mockning, sadla upp hästar osv osv. Jag gör ju ”allt” själv även om jag har personal. Dessutom ska gården skötas och jag tror t.ex. inte att toppryttarna ägnar tid åt gräsklippning och att rensa ogräs. Det gäller att sätta saker i perspektiv! Nu gör jag inte anspråk på att vara toppryttare och vill inte ha det livet heller, jag trivs nämligen bra med att göra ”allt”, men det svåra är att inse att jag inte kan göra allt superbra hela tiden utan jag måste göra punktinsatser.

Men, det jag egentligen skulle skriva var min plan för dagen. Idag har jag tänkt åka och träna igen, för det kommer bli lite uppehåll automatiskt när det blir semester, bete etc. Så därför känner jag att jag behöver komma iväg idag även om jag egentligen har massa annat som också borde göras. Men idag blir det med Grodan! Jag vill prova att se hur det fungerar att åka med henne och rida på ny plats för det har vi inte gjort. Så det blir lite som hennes ”examen” innan sommaren. Nu tror jag att hon är lite sommarseg redan men jag tänkte inte träna intensivt utan vill bara se hur det fungerar att åka bort. Inga höga krav med andra ord. Ska bli spännande! Återkommer med rapport.

Tur att man inte är operasångerska

Har i princip tappat rösten. Har bara en lektion idag tack och lov, och hoppas att rösten håller för att döma en hel klass imorgon! Tänk om jag inte hörs alls imorgon? Men det är väl inte så sannolikt att jag blir helt stum i alla fall. Just nu hade det varit lite skönt att vara anställd faktiskt, så att man kunde vara hemma när man är sjuk. Men jag tröstar mig med att jag inte är operasångerska i varje fall, det hade varit riktig katastrof.

Tävlingen på Strömsholm blev med andra ord inställd, det känns inte värt att åka så långt och dessutom har vi inte tränat alls sista tiden pga semester och nu min förkylning. Anea känns också lite matt nu. Jag kommer att ”backa” henne nu, mest rida ut, ha med henne på några lektioner, rida henne i en lägre form och rida på ”LA”-nivå istället ett tag. Hon har varit fin under våren men jag vet att hon bara kan gå lite ”tuffare” i perioder, sedan funkar det inte längre. Tror vi är vid en sådan tröskel nu tyvärr. Önskar ibland att jag hade en häst som kunde gå ”hela tiden” (ja jag fattar att det inte finns sådana, men vissa verkar ändå tåla mer träning än andra). Nu är hon inte sjuk eller halt, det får man vara glad för, men jag känner när det börjar ta stopp i henne och då tänker jag inte tvinga henne. Jag måste också ta nya tag med sadeljakten och får väl ägna sommaren åt det. Just nu känner jag att jag lika gärna kunde ha betäckt henne, men samtidigt så har jag ju ”inget” att rida då (utom mina andra sju hästar, men det är inte samma sak). Jag ska dock låta den tanken marinera under ett år och hoppas att det inte är alltför sent att betäcka en 17-åring. Det är väl på håret men jag är fortfarande sugen. (Ja, Torbjörn, jag kommer fortsätta tjata om detta.) Jag ser inget annat användningsområde för henne sedan, eftersom jag inte vill sälja och jag inte tror på henne som lektionshäst på heltid tyvärr. Synd, när man har en häst utbildad så pass högt…

Jag skrev ett inlägg igår om hästens form, men det var bara ett utkast som jag råkade publicera av misstag. Ska finslipa det lite så kommer det upp senare. Det var slarvigt skrivet och inte helt klart… Återkom ikväll!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Det blev en båt på morgonen den här gången så jag var hemma tidig eftermiddag och har jobbat några timmar. Har såklart blivit semester-förkyld, trots att jag  var helt säker på att jag skulle ”klara mig”, men både mamma och pappa har varit halvsjuka så det var kanske oundvikligt. Man tror att man ska komma hem utvilad och på hugget och så är det tvärtom… Bara att hoppas på att det ger sig fort, för jag har två hästar som ska tävla i helgen, OM det går enligt plan. Just nu är jag inte ridsugen alls måste jag erkänna. Har dock motionerat några hästar under eftermiddagen, men bara på lina. Blev dock fler hästar att röra på än vad det var tänkt från början så kvällen blev lite längre än planerat. Nu ska jag i alla fall äta en god middag och så hoppas jag att jag är piggare imorgon! Hoppas ni har haft en bra helg i solen, det har jag (trots förkylning)!
Igår kväll.

Veckan som försvann

Vet inte vart tiden tar vägen? Plötsligt är vi i slutet av maj, och äntligen fick vi sol. Känner mig genast lite piggare faktiskt! Det känns välbehövligt nu efter en ganska seg och långsam vår.

Under veckan har det egentligen inte hänt något speciellt, så det har inte blivit av att jag har skrivit något här. Jag har i och för sig varit och tränat en gång hos Rebecca, vilket gick jättebra. Börjar hitta ”riktig” passage och inte bara ”väldigt samlad trav” nu. 🙂

Har också haft en del besök av vänner här, det blev visst uppsamlat under en och samma vecka. Just nu har jag en kompis från hippologtiden här, som har sovit över med sin dotter. Idag ska vi ut och titta på lammen med henne, det verkar vara höjdpunkten. Det är ju förstås fullt förståeligt! Jag ska rida på förmiddagen och i eftermiddag blir det ett dagläger. Blir nog svettigt för deltagarna, har förstått att det ska bli riktigt varmt idag…