Ny energi

Såhär långt en väldigt bra helg! I fredags jobbade jag bara till lunch, sedan åkte jag på ett ”coach-samtal” (kan vi väl kalla det) hos en bekant. Jag behövde prata lite om företag och framtidsplaner med någon utomstående. Vet inte om jag kom fram till något konkret, men jag tror ändå det är bra att verkligen tänka igenom vissa saker. Det är lätt att köra fast, särskilt när man jobbar mycket själv tror jag. Nästa år har jag drivit företag i 10 (!) år, så det är nog bra att fundera på vilken riktning man vill ta. Sjukt vad tiden går fort! På kvällen var jag och Torbjörn på middag och bio. Såg en komedi som var underhållande, men ingen film man direkt kommer att lägga på minnet.

Igår var jag helt ledig. Jag hann stöka undan lite här hemma, och efter det åkte jag till stan och träffade en kompis. Tanken var att uppdatera garderoben lite, men vi båda hatar att shoppa, så vi gav upp efter en timme. Istället gick vi till TAK (som jag verkligen har fastnat för) och drack bubbel på deras uteservering. Låter kanske inte så skönt, men med både sol och infravärme så var det en riktigt bra eftermiddag! Gå dit om ni inte har varit där. Fantastisk utsikt och verkar vara en ganska blandad ”publik”.

Idag är det jobb igen – en kurs i eftermiddag och fixa stallet. Har ridit ut på Anea, och sedan får jag se om jag gör något med både Grodan och Qurre, eller bara en av dem. Dessutom har jag köpt något som jag tänkte berätta om i ett eget inlägg, men ni får vara nyfikna en stund till (om ni inte redan har lyckats lista ut det).

Stormig fredag

Äntligen blev det lite sol, men det är mest fint att titta på genom fönstret. Har just kommit in från en av de hemskaste uteritterna jag varit på, trots att den bara varade en sisådär 25 minuter. Jag har skrittat ut med både Grodan och Anea idag, och valde då att rida en slinga i skogen så att det skulle vara lite lä. Sista biten hem är dock helt öppen och när jag red Anea tilltog blåsten ordentligt. Det var ändå bra för hästarna för de har fått pulsa i snö och lyfta på benen, och då räcker en kort stund rätt bra. Tror till och med att Grodan var lite trött, så vilodag för båda blir bra imorgon. För egen del var det minst sagt uppfriskande! Hästarna blev i alla fall fina, men själv kände jag mig som Quasimodo, man kurar ihop sig för blåsten, har för mycket kläder och dessutom brukar jag rida i en lite ”hopp-betonad” sits när det är snö (för att underlätta för hästens rygg) så jag kände mig långt ifrån dressyrryttaren jag var igår på träningen. Men omväxling förnöjer!

Jag har även haft en drop in-lektion (fina hästar!) och en privatlektion med Boromir. Är jättenöjd med honom, han har gjort snabba framsteg gällande styrkan. Trodde det skulle ta längre tid. Är dock en smula orolig att ha gått för fort fram, så jag hoppas att han orkar. Jag ska försöka ge honom en skritt-vecka snart om jag får ihop det. Måste vara rädd om honom! Nu tar jag faktiskt ledigt fram till söndag morgon! Känns väldigt lyxigt måste jag säga. 🙂

Trevlig helg!

Bra onsdag

Jag har varit så himla trött sista månaderna, vilket börjar kännas ganska länge. Våren kommer ju aldrig, så den där energin man kan få såhär års av lite sol har ju inte precis infunnit sig… Pyttelite bättre blir det ju av att dagarna är längre nu, men jag måste erkänna att jag har haft svårt med motivationen och att göra det där ”lilla extra”. Någon enstaka dag har jag orkat ta tag i någon grej som har släpat efter, men sedan är jag helt slut dagen efter. Jag har inte ridit särskilt mycket eller bra heller, och det blir lite av en ond cirkel, för jag mår inte så bra i kroppen heller om jag inte rider ordentligt.

Men! Idag började jag känna mig rätt normal igen. (Hoppas det håller i sig nu så att jag inte är helt lealös imorgon då…) På förmiddagen hade jag en privatlektion, samt hjälpte Sofia med Dario. Jag ”lurade” henne att rida ett dressyrprogram och det gick hur bra som helst! (Kan eventuellt ha en baktanke med det – vi får se.) Boromir jobbade jag lite vid hand, Qurre fick gå på uteritt, och Affe fick en kiropraktorbehandling (och därmed vilodag).

Efter lunch red jag själv, en inackordering, samt Grodan och Anea. Grodan är just nu som en duracell-kanin på speed, vilket är lite utmanande för jag måste ändå få henne ärligt fram för skänkeln. Hon vill hellre bli ”het” och lite springig. Men – när jag fick henne till lite bättre jobb så blev hon superfin! Det märks dock att hon orkar mer nu, för det tar lite mer tid att rida (för ett år sedan var det typ 20 min-pass…). Anea räckte det dock att bara jogga och kolla av att hjälperna fungerade – hon var fin från start! Ville inte sitta och nöta idag, för imorgon är det träning för hennes del så vi måste spara lite på krafterna.

Efter jobbet orkade jag dessutom röja lite hemma, vilket jag verkligen inte har haft lust med på länge. (Och det resulterar såklart i att man får ännu sämre energi och motivation – hatar ju stök…) Jag är ensam hemma ikväll så jag har till och med gjort ansiktsmask och typ rakat benen (!) vilket faktiskt gör att man känner sig lite bättre. Nu får vi se om energin håller i sig till imorgon eller om jag bara har lurat mig själv. 😉

(Och inte att förglömma – jag har till och med tränat en stund idag. Alltså avsutten träning. Känns riktigt duktigt!)

Här kommer ett kort klipp på Sofia och Dario. Jag trodde att jag filmade mer men hade visst glömt att trycka på rätt knapp…

Vinter på Wreta

Lite blandade vinterbilder. För några dagar sedan var det sol och frost och fantastiskt vackert! Idag har det varit vackert men hemskt att vara ute. Det har blåst isvindar så det känns som om ansiktet ska lossna… Vattnet har frusit i stallet (händer väldigt sällan) så eftermiddagen har jag ägnat åt att försöka få igång vattenkoppar, men bara lyckats delvis. Hästarna fick gå ute i skift så att inte stallet skulle bli totalt nedkylt… Och det verkar inte som om snön kommer ge sig i första taget, nu när man inte vill ha den längre. Så är det konstigt nog alltid!
Min väg till jobbet i lördags. Sol och snö och så fint så man inte tror att det är sant!

Idag hoppas jag att det inte blåser så mycket att vägen driver igen när eleverna ska hit… Det verkar vara massor med olyckor på vägarna just nu.
Fantasi tyckte också att vädret var sådär. Kyla är ingen fara men blåst verkar inte hästarna heller gilla. Särskilt inte när lunchen blåser iväg!

Min helg

Att berätta om ”min helg” blir inget i stil med de texter man kan läsa i SvD under samma rubrik. Med andra ord ingen champagne på senaste innestället eller brunch efter en lång sovmorgon. Nej, bara hårt stalljobb i -14 den här helgen! Men en himla bra helg faktiskt. Jag föredrar ju trots allt lite kallare väder framför det där ruggiga och fuktiga runt nollan. Jag trodde jag skulle frysa i helgen men det har gått över förväntan även att hålla lektioner. Fint och soligt har det ju varit också!

Jag har haft stallet helt själv den här helgen, så jag har haft fulla dagar. Igår hade jag dock bara en lektion, i övrigt var det stallfix och några hästar att motionera. Kvällen tillbringade jag i Täby på tävling. Inte för egen del utan jag har skuggdömt en MsvB. När man blir domare ska man både sitta bredvid en domare på X antal tävlingar, samt döma ”bredvid” några gånger (plus kurser / utbildningar). Nu är ju tanken att gå vidare som MsvB-domare så småningom, och då gäller samma upplägg.

Idag har jag haft ett väldigt bra flyt. På fm hann jag göra klart allt i stallet (mockning, fixa foder mm) plus ha en kurs med två lektioner. Hästarna har varit fina på kursen och vi fokuserade på lösgörande övningar – extra viktigt för hästarna när det är kallt och de kanske blir lite extra stela. På eftermiddagen hade jag fem hästar som skulle röra på sig på olika sätt, dock bara en att rida och det var Grodan. Nu låg hon och sov igen när jag kom! När lilla sömntutan behagade vakna så red jag ett kort pass, och hon kändes superfin idag. Grodan har varit här ganska exakt ett år nu, så det kanske är dags för ett eget inlägg om henne. Dagens bild är den första på oss som är tagen i januari förra året.

En fin vinterdag!

Idag har det varit en sådan där bra vinterdag med sol och lagom mycket snö. Solen värmer faktiskt nu – det var perfekt att sitta ute och dricka kaffe idag! Har också ridit några hästar ute, och haft lektion med Zigge och Dario på eftermiddagen. De fick trava av ute i snön, det gäller att passa på!
En av dagens hästar var Boromir, som jag red ute i alla gångarter. Jag har ju haft pelham på honom nu i ca en vecka, och det har sett väldigt mycket bättre ut än vanligt bett. Jag själv har dock inte ridit på det förrän idag – och det var ju en enorm skillnad! Han har varit känslig för sits och ben innan, men inte lika känslig i munnen. Nu var det servo, och hur lätt som helst att rida – plus att han blev ännu mer känslig för ben och säte. Han kändes riktigt fin idag!
Grodan hittade jag sovandes i snön när jag skulle ta in henne för jobb. Nästan så att hon snarkade… Så himla söt. Jobbet fick vänta!

 

Fredag

En kort dag idag. I morse hade jag ett drop in-pass, och där fick Dario gå med på sin första lektion. Min stalltjej red, det är mest hon som har ridit honom sedan han kom. Jag tänkte att det var ett bra sätt att slussa in honom i en grupp. Det gick väldigt problemfritt, han såg fin ut! Jag hoppas jag kan börja ha med honom så smått snart. Jag har inte velat stressa, för jag tycker att han har varit lite spänd i ryggen och att han behöver bjuda lite ärligare fram på bettet, men det börjar sakta bli bättre!

Efter lektionen satt jag upp en stund på Fantasi. Hon kändes bra, men behövde lyssna lite bättre på gas och broms. Det är nästan alltid halvhalterna jag måste stämma av när jag sitter upp på lektionshästarna (min egen också för den delen). Tror att vi ska jobba lite extra med det kommande vecka.

Jag har också ridit Zigge och Anea. Blev sen lunch, men nu är jag helt klar med stallet, så jag ska bara städa lite här hemma och åka och köpa mat till morgondagens dagläger. Ska bara komma på någon bra mat… Har lite idétorka!

Egentligen skulle vi fira min brors födelsedag idag men båda mina föräldrar är förkylda, så det blir en lugn kväll hemma med Torbjörn. Lika bra kanske, jag har varit väldigt trött i veckan. Känner mig dock piggare idag, så hoppas det håller i sig!

Solglimt

Det var så fint i morse, men solen försvann lika fort som de gulliga rådjuren (hjortarna?) som man kan se på andra bilden om man använder förstoringsglas. De stod i solstrimman vid hästarnas hage i morse, 15 stycken.Idag har jag bara varit i stallet på förmiddagen. Flera hästar fick gå på uteritt idag. Jag och Maria red ut på Anea och Zigge. Zigge är superfin just nu!
Eftermiddagen har jag spenderat vid datorn, men jag är inte i närheten av klar med allt jag ”borde”. Nu måste jag dock avsluta det för jag har några ryttare som ska träna program om en stund. Efter det kommer en kompis på middag. Vi får fira alla hjärtans dag ihop, Torbjörn är på möte. 😉

Helgen

Den här helgen har jag haft årets första flerdagarskurs. På lördagen var det två ridpass, och igår var vi först på en clinic på Lotteräng, och därefter reds sista passet. Mats Eriksson höll i clinicen och pratade mycket om hästens form och den viktiga grundridningen. Roligt och inspirerande att titta på, och han förklarar på ett bra sätt!

Nästa helgkurs finns det plats kvar på:
10-11 mars  
Tvådagarskurs med fyra ridpass, kost och logi. Ett av passen rids två och två.
Samling 13.00  lördag, avslut ca 14.00 söndag
3550 kr

Igår åkte Obi till Skåne för att bli pensionär. Jag har ju använt honom mycket i verksamheten och han är en av de första hästarna som flyttade in här för 7 år sedan. Det känns väldigt konstigt att inte ha kvar honom och Helena här – även om Helena kommer att rida en del på mina hästar. Man blir lite sentimental när man tänker tillbaka på hur det var när vi flyttade in, alla boxar var inte klara, inget vatten i stallet och vi red med en bygglampa i ridhuset i början. Då var det skitjobbigt men nu kan jag sakna lite av den där ”nybyggar-andan” och jävlar anamma som man var tvungen att ha. 😉
Hur som helst hoppas jag att Obi får det bra i sitt nya hem (det tror jag säkert), och tack Helena för att jag har fått förmånen att använda honom så mycket!

En bra fredag

Idag har det varit en riktigt fin dag – februari är inte bara jobbigt trots allt! Solen har värmt idag och hade jag haft tid hade jag satt mig och fikat ute. Istället blev det tre uteritter – inte så långa, men ändå. Det gäller att passa på! Anea har bara skrittat ute, Qurre och Affe fick jobba med övergångar i alla gångarter. Båda var kanske lite väl pigga och låg på lite, men det var för att de tyckte att det var kul så då får det vara ursäktat.

Två privatlektioner har jag hunnit med också, med Zigge och Fantasi, båda var fina! Efter insläppet har massören varit här också och masserat två hästar. Jag har även haft hjälp att kolla sadeln på Anea så att den fortfarande ligger okej. Jag tycker att den fungerar på flera andra hästar så vi tittade även på det. Min stora förhoppning är att kunna skaffa en till Anatomica. Eftersom den verkar passa många så känns det som en bra investering med tanke på att jag har så många hästar. Jag tror också att det är flera av er elever som uppskattar min sadel om jag har fattat det rätt? 😉 Håll tummarna!