Fredag

En bra fredag på jobbet! Kort dag för min del också, jag slutade vid lunch. På morgonen hade jag ett drop in-pass med fyra elever, och efter det red jag och Sofia ut på Grodan och Dario. Vi hittade en ny väg idag! Eller: jag visste att den vägen fanns men trodde inte att vi fick rida där. Mötte dock markägaren som lät positiv till att rida i den skogen så länge det är torrt (vilket det ju är nu…) så vi red den slingan nu och det var en riktigt bra runda! Vi har bra ridvägar överlag men ofta är det svårt att rida i riktig skog och det kan jag sakna. Det kändes som om man var barn på nytt och på upptäcktsfärd efter nya ridvägar. Hästarna gillade det också! Ibland tycker jag ”synd” om sådana dressyrryttare som inte törs rida ut, eller inte ser värdet av det. Det är ju en jättebra variation både för häst och ryttare. Jag klarar inte av att vara i ridhuset för mycket, det blir för enahanda. Dessutom är det bra för hästarna – både mentalt och fysiskt.

(Grodan var halt igår när vi tog in henne – men det verkar vara helt borta nu. Hon blev skodd dagen innan och hovslagaren har lagt om skorna som troligen var spikade för tight så det tryckte av sömmarna. Hann bli rätt orolig ett tag!)

Efter uteritten har Sofia ridit Annikas häst Ian som ska hoppas in. Igår travade vi bommar och idag fick han hoppa ett kryss. Han var snäll men kanske skulle behöva lära sig att lyfta lite på benen. 😉

Nu tar jag ledigt resten av dagen och njuter av solen som verkar stanna ett bra tag till.
Nu blommar rapsfälten hos grannen! Så himla fint. (Bilden är dock från förra året)

Onsdagsplanerna

Idag blir det en fullspäckad dag. På morgonen en privatlektion samt hinna rida och fixa stallet, sedan ska jag och Sofia åka på programträning med Dario och efter det har jag även programträning hemma. Träningen med Dario ska bli spännande! Det är första gången vi åker någonstans så jag hoppas han håller sig på mattan… Sofia ska rida LB3 och det ska bli roligt att se vad han får för omdöme. Återkommer med rapport.

Äntligen vår!

Äntligen sol och lite varmare (på dagen i alla fall)! Igår körde helgkursen igång med ett ridpass och ett yogapass följt av middag. Jag känner mig faktiskt lite bättre i kroppen idag. Fattar inte att det ska var så svårt att klara av att träna själv. Yoga är ju lätt att göra hemma men när ingen guidar mig har jag svårt att avsätta tiden…

Jag tror faktiskt att en av de bästa grejerna igår var att stå på en boll (!). Typ en liten tennisboll fast mjukare, som man skulle rulla under foten. Det känns som om mina fötter har kommit ner mer på marken idag. Så mycket som jag går / står så borde jag kanske tänka på sådant men det är lätt att glömma att man har fötter faktiskt…

Idag har vi sitsträning hela förmiddagen. Efter lunch blir det ett pass yoga för att komma igång och förbereda inför ett till ridpass senare i eftermiddag. Sedan tror jag att vi hinner med ett glas bubbel innan middag. Bra upplägg på de här kurserna tycker jag. 😉

Fredag och kurshelg på ingång

Fredag och sol! Äntligen börjar det vända åt rätt håll. Jag tror att det kommer säga pang snart och så slår allt ut på en gång.

Nu på förmiddagen ska jag rida Fantasi, Anea och Grodan har jag tänkt. Efter lunch drar helgens kurs igång. Det blir fokus på sits och tre yoga-pass. De här kurserna brukar vara väldigt givande, och det är bra för mig också att få yoga lite. Min kropp är rätt slut just nu, så jag ser fram emot helgen! (Det finns EN plats kvar på en likadan kurs i sommar.)

Hoppas att ni får en fin helg!
Längtar efter gräs och blommor nu! Tror inte att jag är ensam om det….

Påsk på Wreta

Vårblommor är förstås ett måste. I år är det så kallt så det fick bara bli pyttelite utomhus.
Här inne gjorde jag dock ett stort ”fågelbo” som fick stå på bordet.
Godis är såklart också obligatoriskt. Just nu känner jag att det inte direkt råder sockerbrist i kroppen…
Påskriset fick faktiskt vara ifred för katten i år. Kanske för att jag har bytt ut pyntet mot ett lite mer diskret och mindre färgglatt. (Jag använder syrén i mitt påskris för jag orkar inte gå längre än ut i trädgården för att hämta kvistar)
En liten ensam tulpan blev fint ihop med ljusen tycker jag
Påskdukningen fick bli med fjädrar på faten…
… och ljus i äggkoppar. Passade perfekt!
Påskmaten blev en blandning av lite allt möjligt: gubbröra, ägghalvor, skagen på hårt bröd (med en egenodlad kvist av senapsört som pynt), sparris och kycklingsallad.
Efter middagen brukar vi gå till grannens påskbrasa. I år var det svårt att få fart på den så det slutade med att de hämtade en stor halmbal med traktorn som fick sätta fart på brasan.
Min vision med påsktårtan var att den skulle bli fin, men den blev mest rolig och ser ut att passa in på ett barnkalas. Den gröna kycklingen har min bror gjort och den kanske bidrog lite till det. 😉 God var den i alla fall!
Hoppas att ni också har en bra påskhelg!

Långfredag och dagläger

Bra och solig långfredag! Jag har haft ett dagläger med två ridpass och både hästar och elever var duktiga. Fokuset idag var att rida öppna. Första passet förberedde vi genom att hitta rätt böjning, kontakt och med att flytta hästarna sidvärts på volten. Fördelen med att ha två pass är att man hinner med grundridningen bättre. Om det inte fungerar så blir inte rörelserna bra heller. Oavsett vilka rörelser man vill göra så tycker jag att några saker måste fungera och det är att hästen är framför skänkeln, att halvhalterna fungerar och att hästen därmed är ”reglerbar” och i en ärlig kontakt. (Jag ska försöka skriva ett eget inlägg om det när jag är piggare!)

Efter kursen red jag Grodan som var superfin idag! Jag har jobbat med att hon ska vänta och bära sig bättre, och idag gick hon själv i bättre takt och balans. Jag tror mig ana att det finns en hel del att hämta i den här hästen, jag hoppas det i alla fall!

Hela kursgänget i storleksordning – Velle, Boromir, Affe och Dario. 

Lunchen var påskinspirerad med bl.a. en sallad med sparris, ägg, lax och skagenröra. Riktigt gott om jag får säga det själv!

Skärtorsdag

Påsk! Jag har börjat gilla påsken mer på senare år. Förut fyllde det ingen funktion för mig, men nu tänker jag att man ”firar in våren”. Även om det fortfarande är lite snö och kallt, så känns det verkligen som om våren är på gång nu. Jag vågade dock inte plantera vårblommor vid stallet än tyvärr, jag tror inte att de kommer överleva… Men här hemma ska jag fixa lite idag så det blir vårfint.

Jag ska försöka hinna ta det lite lugnt under påsken, så gott det går. Har två kurser men också lite tid till annat, och på måndag är jag helt ledig. Jag kan säga att det behövs, den här sega vintern har verkligen tagit energi från mig. Men nu vänder det nog snart! Min egen ridning känns i alla fall lite mer på gång igen, och det är en viktig faktor för att orka jobba på. Jag har svårt att förstå dem som jobbar med hästar (alltså undervisar, inte jobbar bara i stall) och inte rider / tränar själva. Jag måste få ny energi av ett bra ridpass, av tränarhjälp och i viss mån av tävling. Nu är ju jag inte så förtjust i att tävla, men det ger mig ett mål, och att ”lyckas” på tävling (behöver inte vara en rosett) ger ändå en morot mot att träna vidare. Utan tävlingsbiten hade jag inte gjort en enda halvhalt eller hörnpassering, då hade jag bara ridit omkring planlöst… 😉

Idag blir det lektioner på dagtid, mina kvälls-elever är lediga så vi har flyttat lektionerna. Jag ska inte rida själv idag, alla hästar går med utom Grodan som ska på uteritt med Sofia. Jag ska försöka städa och fixa inför påsk, och mocka och så förstås.
Hoppas att ni får en fin påsk!

Ny energi

Såhär långt en väldigt bra helg! I fredags jobbade jag bara till lunch, sedan åkte jag på ett ”coach-samtal” (kan vi väl kalla det) hos en bekant. Jag behövde prata lite om företag och framtidsplaner med någon utomstående. Vet inte om jag kom fram till något konkret, men jag tror ändå det är bra att verkligen tänka igenom vissa saker. Det är lätt att köra fast, särskilt när man jobbar mycket själv tror jag. Nästa år har jag drivit företag i 10 (!) år, så det är nog bra att fundera på vilken riktning man vill ta. Sjukt vad tiden går fort! På kvällen var jag och Torbjörn på middag och bio. Såg en komedi som var underhållande, men ingen film man direkt kommer att lägga på minnet.

Igår var jag helt ledig. Jag hann stöka undan lite här hemma, och efter det åkte jag till stan och träffade en kompis. Tanken var att uppdatera garderoben lite, men vi båda hatar att shoppa, så vi gav upp efter en timme. Istället gick vi till TAK (som jag verkligen har fastnat för) och drack bubbel på deras uteservering. Låter kanske inte så skönt, men med både sol och infravärme så var det en riktigt bra eftermiddag! Gå dit om ni inte har varit där. Fantastisk utsikt och verkar vara en ganska blandad ”publik”.

Idag är det jobb igen – en kurs i eftermiddag och fixa stallet. Har ridit ut på Anea, och sedan får jag se om jag gör något med både Grodan och Qurre, eller bara en av dem. Dessutom har jag köpt något som jag tänkte berätta om i ett eget inlägg, men ni får vara nyfikna en stund till (om ni inte redan har lyckats lista ut det).

Stormig fredag

Äntligen blev det lite sol, men det är mest fint att titta på genom fönstret. Har just kommit in från en av de hemskaste uteritterna jag varit på, trots att den bara varade en sisådär 25 minuter. Jag har skrittat ut med både Grodan och Anea idag, och valde då att rida en slinga i skogen så att det skulle vara lite lä. Sista biten hem är dock helt öppen och när jag red Anea tilltog blåsten ordentligt. Det var ändå bra för hästarna för de har fått pulsa i snö och lyfta på benen, och då räcker en kort stund rätt bra. Tror till och med att Grodan var lite trött, så vilodag för båda blir bra imorgon. För egen del var det minst sagt uppfriskande! Hästarna blev i alla fall fina, men själv kände jag mig som Quasimodo, man kurar ihop sig för blåsten, har för mycket kläder och dessutom brukar jag rida i en lite ”hopp-betonad” sits när det är snö (för att underlätta för hästens rygg) så jag kände mig långt ifrån dressyrryttaren jag var igår på träningen. Men omväxling förnöjer!

Jag har även haft en drop in-lektion (fina hästar!) och en privatlektion med Boromir. Är jättenöjd med honom, han har gjort snabba framsteg gällande styrkan. Trodde det skulle ta längre tid. Är dock en smula orolig att ha gått för fort fram, så jag hoppas att han orkar. Jag ska försöka ge honom en skritt-vecka snart om jag får ihop det. Måste vara rädd om honom! Nu tar jag faktiskt ledigt fram till söndag morgon! Känns väldigt lyxigt måste jag säga. 🙂

Trevlig helg!

Bra onsdag

Jag har varit så himla trött sista månaderna, vilket börjar kännas ganska länge. Våren kommer ju aldrig, så den där energin man kan få såhär års av lite sol har ju inte precis infunnit sig… Pyttelite bättre blir det ju av att dagarna är längre nu, men jag måste erkänna att jag har haft svårt med motivationen och att göra det där ”lilla extra”. Någon enstaka dag har jag orkat ta tag i någon grej som har släpat efter, men sedan är jag helt slut dagen efter. Jag har inte ridit särskilt mycket eller bra heller, och det blir lite av en ond cirkel, för jag mår inte så bra i kroppen heller om jag inte rider ordentligt.

Men! Idag började jag känna mig rätt normal igen. (Hoppas det håller i sig nu så att jag inte är helt lealös imorgon då…) På förmiddagen hade jag en privatlektion, samt hjälpte Sofia med Dario. Jag ”lurade” henne att rida ett dressyrprogram och det gick hur bra som helst! (Kan eventuellt ha en baktanke med det – vi får se.) Boromir jobbade jag lite vid hand, Qurre fick gå på uteritt, och Affe fick en kiropraktorbehandling (och därmed vilodag).

Efter lunch red jag själv, en inackordering, samt Grodan och Anea. Grodan är just nu som en duracell-kanin på speed, vilket är lite utmanande för jag måste ändå få henne ärligt fram för skänkeln. Hon vill hellre bli ”het” och lite springig. Men – när jag fick henne till lite bättre jobb så blev hon superfin! Det märks dock att hon orkar mer nu, för det tar lite mer tid att rida (för ett år sedan var det typ 20 min-pass…). Anea räckte det dock att bara jogga och kolla av att hjälperna fungerade – hon var fin från start! Ville inte sitta och nöta idag, för imorgon är det träning för hennes del så vi måste spara lite på krafterna.

Efter jobbet orkade jag dessutom röja lite hemma, vilket jag verkligen inte har haft lust med på länge. (Och det resulterar såklart i att man får ännu sämre energi och motivation – hatar ju stök…) Jag är ensam hemma ikväll så jag har till och med gjort ansiktsmask och typ rakat benen (!) vilket faktiskt gör att man känner sig lite bättre. Nu får vi se om energin håller i sig till imorgon eller om jag bara har lurat mig själv. 😉

(Och inte att förglömma – jag har till och med tränat en stund idag. Alltså avsutten träning. Känns riktigt duktigt!)

Här kommer ett kort klipp på Sofia och Dario. Jag trodde att jag filmade mer men hade visst glömt att trycka på rätt knapp…