Min måndag

Idag har jag verkligen gjort lite av varje. Jag började morgonen med kontorsjobb, vilket har blivit en måndagsrutin för att komma ikapp och överblicka veckan lite. Sedan deltog jag och Torbjörn i ett digitalt möte om nya regler kring att registrera hästar på sin anläggning. Från och med 21 april ska alla hästar vara registrerade, så nu blir det ännu mer att hålla reda på. Tur att vi inte har så stort stall…

Vid lunch kom Tove för att 3D-scanna några hästar för ett konstprojekt som hon håller på med. Det är lite mysko och svårt att förklara men det blir väldigt fint resultat i alla fall. Grodan och Cesar (och jag..) blev scannade. Hästarna var superduktiga (de måste stå typ helt still och det är ju lagom lätt för en häst). Bilden i inlägget är en färdig bild från hennes instagram (Tove Kjellmark) – där finns fler bilder om ni är nyfikna. Den här bilden är alltså inte på någon av mina hästar, men det får ni förhoppningsvis se längre fram!

Efter dagens mockning så har jag också ridit fyra hästar.
Qurre fick ett kort, lite lättare pass, men det räckte gott och väl – han var jätteduktig. Viktigt dock att han verkligen bär på bakbenen och inte blir stark i handen!
Misse var också fin idag. Förra veckan tyckte jag han var lite kantig och stel men idag var det riktigt bra! Det blev också ett kortare pass med ungefär samma fokus som med Q.
Grodan var lite springig till en början (har inte ridit på ett par dagar, dock tömkört). Först tänkte jag ge upp i en millisekund, men sedan tog jag beslutet att först galoppera henne ordentligt, även i lätt sits, för att få igång hennes rygg. Efter det var traven enormt mycket bättre och då kom vi till ett bra jobb med skolorna och faktiskt lite schwung i steget. Hon verkar vara på rätt spår nu ändå, om jag kan hålla henne där, men det är en fin balans att våga kräva mer och ändå ta hänsyn till vissa begränsningar. I slutet av passet var hon dock jättefin och vi verkar komma igenom saker mer och mer, men det är klart att det inte kommer ”av sig själv”.
Sist ut idag var Dolle, som också behöver komma ihop lite mer nu. Jag försöker lista ut hur mycket jag törs kräva utan att rida ”för tufft”, men jag behöver även här komma över en tröskel tror jag. Det är en stor häst som också kräver en hel del ridning känns det som, men det ska ju ändå vara i den takt att han hinner bygga styrka utan att bli trött. Ryttarkänsla osv… Det är inte det lättaste! På torsdag kommer dock Nina så då kan jag bolla det lite med henne också.

Kvar idag:
1. Diska (är hemma en snabbis)
2. Putsa alla träns efter dagens ridning
3. En lektion med fortsatt fokus på rakriktning

Det var den måndagen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*