Drömmen om den perfekta uteritten

Igår tänkte jag att jag skulle rida ut en sväng för att spara lite på min egen ork (har någon långdragen förkylning i kroppen). Tänk att jag alltid tror att det ska vara avslappnande och mysigt att rida ut på Anea. Det slutade med att vi red ute i 1,5 timme i friskt tempo och den enda som var trött efteråt var jag själv.

Det är lite olika hur hon är beroende på var jag rider, men nu valde jag den vägen där hon förstås är som mest tittig. Jag inbillar mig att vi ska kunna göra ett bra galoppjobb ute, men ofta blir det orytmiskt och gärna i sick-sack över vägen på en häst som känns som en banan. Hon är snäll och så, sticker inte eller något, men hon är så spänd. Egentligen tycker hon att det är roligt, men hon ser ingen anledning att fokusera på mig, utan är mer intresserad av mördar-stenar eller livsfarliga soptunnor. Det är ganska jobbigt, för jag får aldrig slappna av när vi är ute. Skritta går bra, men jag vill kunna trimma bättre ute!

Jag måste verkligen jobba med det här, för det är ju precis det här som händer på tävling. Hon spänner till, bromsar in hela kroppen och är inte framme för skänkeln. Det är värre ute än på tävling, men jag känner att det här är såklart viktigt att jobba mer med. Nu kan jag säga att från början kunde vi knappt skritta ute, så det är mycket, mycket bättre, men inte tillräckligt bra. Om jag kan ha henne mer lydig ute borde det bli bättre även på tävling.

Igår hade jag pelham ute för första gången, och det var i alla fall lättare att ”hålla igång” henne med det bettet, än alla andra jag provat. Jag hade i alla fall en liten chans att påverka henne. Det jobbiga är att hon blir så sned också när hon spänner sig, då kommer jag inte åt henne! Som med allt annat – bara att träna mer. Nu är ju vädret mer inbjudande, så jag får lägga in fler ordentliga uteritter tror jag. Hon måste vara bättre framme för skänkeln! Hon ska lyssna på mig även om det landar ett UFO på vägen framför henne…

Idag fick det dock bara bli ett lätt joggpass på 30 minuter, för imorgon kommer Nina och då måste vi orka!
IMG_3799Såhär vill jag kunna galoppera på vägarna! Det funkar mycket bättre när det är öppet och inte massa skumma saker att titta på.

Etiketter:

Ett svar

  1. Gud vilken lättnad det var att läsa det här inlägget!
    I måndags hade jag ju lite samma tanke, men det slutade ju med ett svettigt 2-timmars pass o jag var redo att sälja Z(el skicka honom direkt till Scan).
    Det där med lydnad ute behöver vi verkligen öva på o jag är gärna med o UFO-övar om du hittar ett lämpligt UFO att öva med! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*