Helgen

Igår hade jag drop-in och en privatlektion. En av mina inackorderingar red på Calle, och han var superfin! Det är nyttigt att rida olika hästar så man inte bara kör in sig på en och samma! Roligt att ni utnyttjar den möjligheten även fast ni har egna hästar!

Själv red jag tre hästar, en inackordering, Nogge och Anea. Anea var fin igår, men det var ingen räkmacka att ta sig dit vill jag lova. Var helt slut efteråt, fast på ett bra sätt. Jag försöker verkligen jobba med att renodla mina hjälper på henne, och igår var jag övertydlig med att gasa bakifrån och lätta på handen tills hon kom igång på rätt sätt. Det svåra med henne är att jag inte alltid får den reaktion jag har tänkt mig, och att det skiljer så mycket från dag till dag. Ibland när jag ber henne ta i så lägger hon sig bara i handen, eller spänner sig i ryggen. Igår fick jag dock den önskvärda reaktionen, dvs att hon tog i bakifrån. I början blev hon hög i formen, men jag struntade i huvudet och till slut kunde jag ”koppla ihop” hjälperna igen. Jag vill verkligen inte bli överkontrollerande när jag rider, men med en häst som lätt blir spänd och som har dålig egen balans är det oerhört svårt att inte hjälpa henne hela tiden…

I dag har jag bara longerat henne, och det positiva var att hon tog i bättre bakifrån / såg rakare ut även på linan idag.

Annars har jag haft en hopplektion idag, samt ett dagläger. Roligt att komma igång med lite hoppning igen som variation!

Imorgon blir det en lektionsfri dag, bara stalljobb och förhoppningsvis en uteritt i snön. Hoppas vädret är ok imorgon, vore trevligt att utnyttja snön lite. Nu borde underlaget vara bra ute när det har snöat lite mer.

Hoppas ni har en bra helg allihopa!

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*