Dagens träning

Idag har Nina varit här och tränat oss. Det var bara att ruska av sig förkylningen när två hästar att rida stod på schemat. Gick dock över förväntan.

Calle var jättefin, kändes mjuk och ganska loss i sidorna. Väldigt positiv och arbetsvillig idag. Han behöver böjas igenom mer i framförallt slutorna, men är ändå nöjd med känslan. Jag har inte själv ridit honom på två veckor, så det var kul att det kändes lätt att bara hoppa upp och rida utan krångel.

Anea kändes riktigt fin och ridbar idag. På sista tiden har det hänt en hel del! Framförallt känns hon starkare och jämnare, och det verkar som om hon tycker det är kul att klara av mer. Förut har jag tyvärr haft en känsla av att ”tvinga igenom” saker, men nu vill hon nästan bara mer.
Idag fokuserade vi på bitar ur MsvA, dels galoppslutor, byten och piruetter. Red även travskolorna som de ligger i det programmet. I MsvA är travslutan på diagonalen och det tycker jag är lättare än att rida längs långsidan, har svårt att få flyt då. Traven kändes superfin, med mer spänst! Hon känns riktigt rolig och arbetsvillig nu. Jättekul!

Caramelle fick också vara med idag, med Jenny G på ryggen. (Just nu har jag två Jenny som rider henne några dagar var i veckan..) Det var bra att få lite ögon på C av Nina, eftersom hon har tränat henne med förra ägaren. I slutet travade hon riktigt fint och bra igenom i ryggen. 🙂
Tack för fina schabraket, Ellinor – passade perfekt på den lilla prinsess-hästen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*