Sadelkoll

Idag har jag haft hjälp av Ewa Cederlöf för att kolla igenom sadlarna. Huvudsyftet var att hitta sadel till Caramelle, eftersom hon och Mackan delar sadel. Men det visade sig att Jaguaren som jag har till dem låg i princip perfekt på henne, men inte lika bra på honom. Så nu är det Mackan som ska ha ny sadel istället. Där ser man. Jag fick låna en sadel nu i en veckas tid, och nästa vecka tar hon med sig ytterligare en så får vi se. Han har ju tyvärr en väldigt speciell exteriör, så det är inte helt lätt!

Har även kollat Fantasi och hennes sadel är bra, men med en gelepadd istället för fårskinn. Calle kan förmodligen ha kvar sin Albion om den stoppas om lite annorlunda, så den fick hon ta med sig. De andra hästarna är jag nöjd med så vi kollade inte dem idag. Ska bli spännande och se hur vi får till det med Mackan nu då.


Inte helt lätt exteriör, som ni ser. Jag trodde att Mackan kanske skulle få ont i ryggen av att gå som lektionshäst, men det har gått över förväntan. En sådan här svankrygg är medfödd. Säkert går det att muskla upp till viss del, men han är helt enkelt byggd såhär. Det är väl inte mitt förstahandsval att köpa en häst som är byggd så, men Mackan hamnade här av en ren slump, och tur var väl det. En riktig arbetsmyra och sann gentleman som tar hand om eleverna på bästa sätt!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*