Lag – SM

I helgen red jag lag-SM i Linköping med Coldplay för Wallstnäs ryttarförening ihop med Moa Sundelöf, Bruno Degreef och Camille Tjern.

Det här var vår femte start, så det var lite tufft att gå ut i en sådan tävling så pass snabbt, men Coldplay har ju tävlingsrutin och vi gjorde ett bra ”genrep” förra helgen på 67%. Det här var dessutom mer för att det är kul att komma iväg, och ingen större press på prestation, men självklart vill man rida så bra som möjligt (alltid – men särskilt i ett sådant här sammanhang)!

På fredagen var det ankomst, invigning / mingel, samt visning av banan. Den stora fördelen med större tävlingar är att man har den möjligheten. Vi red fram i ridhuset och var som tur var nästan först på plats, så jag hann rida ganska ”ordentligt” – men det fylldes snabbt på och till slut var vi 12 st på banan (egentligen var max 10 tillåtet). C är ju lite mötesskygg, så det började bli lite tight, men han skötte sig jättebra och kändes superfin ändå.

När vi väl skulle visa själva tävlingsbanan ute hade de tyvärr vattnat den på tok för mycket, då det gick i princip bara att skritta. Några red ändå som vanligt och i full galopp så det plaskade ordentligt, och det blev han tyvärr rädd för, så han kastade sig flera gånger och då valde jag att avsluta med att rida en stund i mörkret på en annan utebana. Han var jätteduktig, men upplevelsen på tävlingsbanan blev för spänd.

På lördagen hade jag en väldigt tidig starttid, och hade tyvärr sovit sjukt dåligt – inget att skylla på kanske, men det var väldigt livat i Linköping fre kväll, så jag sov två timmar typ.
C var fin på framridningen, men lite mer laddad på banan än han brukar – han blev lite tittig och spänd, och jag vågade inte riktigt rida framåt pga det. Jag känner inte honom så väl i dessa sammanhang än, och det var vår första tävling på en utebana. Jag red lite återhållet, och fick dessutom en stor miss i en galoppökning där han slog om, och riktigt dåliga skrittpiruetter (mitt fel), så vi landade på 62%. Det kändes lite trist, men jag tror ändå jag gjorde så gott jag kunde utifrån våra förutsättningar för dagen.

Övriga laget red på mellan 65-67%, och vi var 2% från att gå till final – vi hamnade i mitten – men det tror jag alla ändå var ganska nöjda med. Konkurrensen på en sådan här tävling är ju tuff – det är Sveriges bästa ekipage på den här nivån som deltar.

På söndagen fanns möjlighet att starta consulation istället för final, så det gjorde vi eftersom jag verkligen behövde förbättra flera saker: tempo, skrittpiruetterna och helst inga missar…

Nu var framridningen istället på utebana, med mycket mer plats – det passade oss bättre för då kunde jag rida mer framåt redan där och slapp stanna när vi får möte så redan där kunde jag rida bättre. Tävlingen gick inne, och den banan hade vi hunnit jogga på under morgonen, vilket också var bra som förberedelse. Starttiden låg mitt på dagen vilket gav mycket mer tid till allt runtomkring, plus att den här natten hade jag sovit som en sten! Jag fick också lite hjälp på plats av Martin (som har tävlat Coldplay förut). Väldigt snällt av honom att ta sig tid!

Så söndagens ritt gav istället 66,68% och det räckte till en 6:e placering i den här klassen! Känslan var mycket bättre, jag kunde rida mer framåt, inga missar, och 7 på skrittpiruetterna istället för 4… Så bara att jag lyckades ändra så mycket till dag 2 var roligt, men såklart extra kul med placering.

I övrigt var det väldigt kul med en ”riktig” tävling, fin anläggning, solen sken hela helgen och det var roligt att rida i lag. Marianne hade fixat jättemycket runtomkring med allt, så jag hade tid att fokusera mest på ridningen. Det här var kul, så jag hoppas vi kan göra om det nästa år!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*