Lyx!

Vilken tur jag har, Michelle som var här och praktiserade från Berga Naturbruksgymnasium för en tid sedan valde att även göra sin nästa praktikperiod här (bra betyg till oss)! Det kommer förmodligen två till praktikanter framöver vilket gör att vi har hjälp i sex veckor nu. Fantastiskt skönt! Då hinner man också få lite annat gjort.

Tänker att när vi har extra hjälp i stallet får man passa på att vila kroppen lite från mockning ett tag. Är lite halvsliten när man har jobbat i stall sedan man var 18. Har nu passat på att röja en del ute istället, typ kratta löv och gräva upp ogräs med ca en meter långa rötter. Visade sig vara mycket jobbigare än att mocka, har träningsvärk i ryggen och får nog boka ett naprapatbesök inom kort. Aj aj… Men det blir nog fint, bättre än förra året i alla fall när vi började försöka klippa gräsmattan runt midsommar. Det får inte upprepas i år!

Det är ganska mycket mer jobb än att bara ta hand om hästarna med en så stor gård. Snart väntar hagfix också, laga staket och så in mer gräs i vissa av hagarna. Tyvärr är det fortfarande för blött ute (när ska det bli varmt?).

Ligger lite lågt med ridningen denna vecka, dels för att jag verkligen måste hinna med annat, men också för att Anea ska få lite ny ork och motivation. Det gäller att hålla henne positiv och inte tjata för mycket i ridhuset, samt att hon alltid har haft ganska svårt med sin kropp och då tror jag det är viktigt att hon får pausa mellan varven så att man inte bara kör på.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*