Veckans övning – vecka 3

Jag har tänkt att försöka filma övningar varje vecka så att ni som rider på fast plats kan se hur vi ska rida under veckan. Jag lägger ut detta på Instagram, men tänkte dela det även här. Kvalitén på filmen får ni ha överseende med är jag rädd. 😉

Här är övningen som vi har jobbat med under veckan som gick. Det är en lösgörande övning som jag visar på min lektionshäst Don Mistral.

Det går att variera övningen mellan koner / på båge ganska mycket, så tanken är att bygga på mer nästa vecka.

Uppvärmningen är att rida en båge i skritt och trav med noggranna hörn, koll på bogarna och att hästen spårar på diagonalerna. Notera att jag byter sittben innan och efter bågen.

Nästa steg är skänkelvikning i skritt in på diagonal – rakrikta – skänkelvikning ut på spåret igen. Här får man passa så att inte bakdelen hamnar före!
Jag har två olika luckor, så man kan välja mer eller mindre tvärning.

Jag gillar också att lägga in galoppfattning ur skänkelvikningen.

(Misse som visar övningen har en liten rörelsestörning som kallas tuppspatt. Det gör inte ont, men ibland lyfter han ett bakben lite mer än det andra, särskilt när det är kallt. Och när det är kallt rider jag gärna i strumpor och skor och skippar ridstövlarna… Samt behåller ländtäcket på!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*