Tankar om sommaren

Sommaren är INTE slut än, även om det har känts så med regn och storm och väldigt få middagar ute. Nu i augusti börjar jag summera årets sommar, och den har varit ganska tuff på många plan tyvärr, dock med flera ljusglimtar och fina stunder också, inte att förglömma!

Just den här sommaren har inneburit en hel del stress och oro gällande både hästar, väder och foderbrist. Jag har behövt byta ut några hästar och att köpa nya är alltid ett visst stressmoment i sig när de ska in i en ny flock, ny miljö, ny utrustning, skolas in etc.

Jag har fått klura mycket på hagar (pga betet / fodret / vädret / nya hästar) och tyvärr jobbar ju gärna en egenföretagare dygnet runt, vilket innebär att jag kan vakna på natten och börja göra hagscheman eller fantisera ihop olyckor som inte har hänt än. Det är kanske inte så konstigt – men i år har det varit extra mycket av den varan, och tyvärr blir det lätt en ond cirkel.

Jag har ju förmånen att vara ute mycket så jag fick en hel massa sol i juni, men det var svårt att njuta av solen när det innebar torka och dålig skörd. Och när regnet väl kom så verkade det inte vara något slut på det heller – vilket gör att en andra skörd också kan vara knepig (men förhoppningsvis torkar det upp).
Överhuvudtaget har det varit mycket tankar om vädret som har stört min sinnesro, speciellt med tanke på foderbristen. Regnet som kom i överflöd när det väl kom orsakade istället leriga och blöta hagar som blir upptrampade, samt mängder av tappskor.

Nu håller jag tummarna stenhårt för att augusti kan vara mer ”normal” så att vi får njuta lite av sensommaren. Betet har i alla fall räckt bättre än jag trodde, delvis för att vi har haft mer mark att beta i år och då kunnat flytta runt hästarna / byta hagar. Värdena verkar också bra, hästarna är fina i hullet.

Till nästa år ska jag försöka göra någon slags planering utifrån det här året så att jag kanske lär mig något. Vädret går varken att styra eller planera, men andra stressfaktorer gällande ledighet (både för mig och min personal), hur kurserna ska ligga och luckor för extra återhämtning behöver jag se över. Varje sommar upprepas nämligen ett mönster där jag först är stressad över att jag måste få in tillräckligt med jobb (dvs intäkter), och när jag väl jobbar så blir jag stressad över att jag jobbar för mycket och att sommaren bara rinner iväg. 😉 En mycket svår balansgång när man driver eget! Mitt mål är att kunna njuta mer av sommaren. 🙂

(Vi får se hur det går framåt jul – då kommer nästa period där jag alltid tänker att ”jag borde vara ledig mer”, och för det mesta misslyckas det totalt!) Jag älskar mitt jobb – men jag behöver mer tid för återhämtning – hur roligt jobbet än är! Det är inte så lätt att vara sin egen chef som man kan tro. 😉

Hoppas att ni har haft en fin sommar!

Målet. Så svårt att uppnå!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*