Vykort från Gotland

Som vanligt har jag semester på Gotland, där vi (mina föräldrar egentligen) har sommarstuga. Jag har varit här varje år sedan jag föddes.
Det är verkligen lyxigt att ha ett eget ställe att återvända till, och där tiden ”står stilla” mer eller mindre. Ibland känns det nästan lite upprepande, men samtidigt tror jag att det är bra – det gör att det blir lättare att faktiskt vila på den korta semester jag har – få nya intryck, hög igenkänning och i princip noll krav. Jag sover som en sten (oftast gör jag det även hemma, men den senaste tiden har jag varit väldigt stressad och det har även gått ut över sömnen). Men det bästa med semester är att det blir ännu mer tillåtet att ta en powernap även dagtid… 😉

Jag älskar mitt jobb, men jag vet att jag verkligen skulle behöva kunna vara ledig mer – framförallt är min kropp i behov av återhämtning! Men – jag har i alla fall haft energi över till att springa lite här – och det har varit skönt, för jag har inte tränat avsuttet på MYCKET länge, och det är ju något jag egentligen tycker att vi ryttare behöver prioritera. Ibland fattar jag bara inte hur man ska kunna balansera mycket (roligt) jobb mot att hinna vara ledig, och att ha ett fysiskt krävande jobb samtidigt som man ska ha tid att träna på ”fritiden”? Det går inte riktigt ihop faktiskt. Där är yogan ett bra komplement, men även det ska hinnas med.
(Tips: ny kurs med yoga är planerad i november! Bara två platser kvar.)

Det svåraste av allt med att vara egenföretagare är verkligen balansen mellan jobb och annat – särskilt när marginalerna är små och det faktiskt krävs / är nödvändigt att jobba mycket för att få det att gå ihop. Nu ser det i alla fall ut som om jag kommer att ha lite mer hjälp i stallet i höst, och det är bra, för jag kommer sannolikt också ha många hästar att rida.

Det har varit väldigt skönt att komma hemifrån lite och ”rensa hjärnan” – miljöombyte är faktiskt oerhört viktigt!

(Lite har jag dock tjuvjobbat här, såklart – ett par träningar för några privatryttare, samt provridning av en häst – men jag lovar att jag mest har semestrat!)

Nästa vecka är jag hemma igen, men inga kurser eller lektioner i princip – utan fokus på egentid på gården, och börja röra lite på några av hästarna, men utan tidspress eller alltför mycket stalljobb. Jag ser framför mig en ”mjukstart” innan kurserna drar igång. Vi får se om jag klarar det. 😉

Mycket tacksam över hjälpen på hemmaplan, och tur att jag har duktiga stalltjejer också som ser till att allt fungerar när jag är borta!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*