Följ med ut till fåren

Här kommer en väldig massa bilder från sommarhagen där vi har släppt fåren. Bilderna är från förra veckan när det var vår. Nu är det ju redan försommar tycker jag – det går så snabbt nu!

De här hagarna är fantastiskt vackra i sig, och även med fin utsikt över bygden. Jag tror kanske inte att djuren bryr sig så mycket om just utsikten, men jag tror helt klart att de gillar att gå här. Hagarna är riktigt gamla och den här marken betades redan på vikingatiden. Det är en speciell känsla att veta att vi förvaltar och ärver marken och det känns fint att kunna fortsätta ha djur här. I hagarna finns även gamla lämningar av både gravar och gamla hus samt en gammal jordkällare. En del planterade växter som äppelträd och plommon finns också kvar sedan den tiden.

På sommaren har vi både hästar och får här. Det är naturbete vilket innebär att det inte bara är gräs, utan det finns buskar och örter att beta, vilket jag tror är jättebra! Dessutom har dessa marker s.k. ”särskilda värden” vilket innebär att det finns en artrikedom som gynnar den biologiska mångfalden, och det är viktigt att bibehålla.

Här kommer bilder från hagarna och på fåren. Fåren är enormt sociala och älskar att bli kliade. Vissa är lite väl närgångna faktiskt. 😉

Skira björkar på våren – så vackert!

Blivande kottar är också vackra om man kommer nära!

Torbjörn matar ett flasklamm

Kramiga djur <3

Hagen är full med gullvivor!

Min favorit!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*