Soya är tillbaka!

Jag är superglad för idag har jag ”fått tillbaka” en häst som jag red in för flera år sedan. Några av er kommer nog ihåg henne. Jag hade två unghästar samtidigt, Quickan och Soya (ni får titta i arkivet). Quickan var fyra och Soya var tre, henne red jag in tillsammans med mina stalltjejer som jag hade då.

Båda hästarna såldes, och det grämde mig lite att jag inte kunde köpa en av dem. Soya har tävlat under åren som gått, upp till MsvC med bra resultat. Förra året fick hon ett föl och nu ville ägarna inte betäcka om henne, så tanken är att hon ska sättas igång och att jag lånar henne i sommar. Om hon trivs kommer hon stanna, så håll tummarna.

Soya är född 2009 och e. Skovens Rafael. Hon hade väldigt fin ridbarhet, så det ska bli spännande att se hur hon är nu. Hon fick gå ut direkt idag med mina andra ston (Anea har hon gått med förut). Vanligtvis vill jag att hästarna ”bor in sig” ett tag, men Soya är van att gå på lösdrift så jag tror inte att hon uppskattar att gå i en liten hage själv och dessutom sova inne.

För att ha haft föl och inte vara riden skulle jag våga påstå att hon är riktigt fin i kroppen! Hon rör sig mjukt och fint och spänstigt också, det jag har sett såhär långt. Fortsättning följer!

3 svar på ”Soya är tillbaka!

  1. Så himla roligt att läsa de tidigare inläggen om henne och hur du upplevde henne då. Ska bli kul att se vad du och Soya kan plocka fram nu!

  2. Åh så roligt att Soya åter kan kunna fungera som ridhäst! Hon var fantastisk att rida och hoppas hon nu kan hålla för arbete. Hon är en av de bästa hästar jag ridit och har många fina minnen med. Klappa henne från mig, hennes tidigare ägare Eva.

  3. Det ska jag göra! Vad roligt att du hör av dig. Hoppas verkligen att hon kan komma tillbaka till arbete igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*