Långsam vår

Våren började tidigt men går inte särskilt fort. Jag tycker i och för sig att det är ganska bra, för det är skönt att få dra ut på det lite. Förr eller senare smäller det till ändå och sedan är våren över. 😉 Jag skulle dock vilja att det började växa lite mer gräs snart, så att det kommer mer bete till hästarna.

Jag har haft lyxen att ha två praktikanter från Berga här i två veckor. Det är perfekt, så man hinner lite extra uppgifter som alltid finns såhär års. De har såklart hjälpt till med hästar, stall, longering, titta på lektioner etc, men vi har också hunnit med att börja skura boxar, mocka hagar och andra städuppgifter. Sofia är snart klar med att tvätta ridhusfönstren. Tyvärr är ett trasigt, men det är inte hennes fel, utan en fågel som flög rakt igenom. Glaset i de där fönstren är rätt tunt, så egentligen är det konstigt att det inte har hänt tidigare…
Mitt mål under sommaren är att måla fönster i stall och ridhus, men det kanske bara blir det ena, vi får se… Jag börjar med stallet eftersom jag inte gillar att klättra på stegar! 😉

Ni med inackorderingar: fortsätt håll efter mockningen i hagarna är ni snälla, så vi håller parasittrycket nere. Det verkar som om vi har varit bra på det hittills, få hästar ser ut att behöva avmaskas, och det är ju jättebra!

Nu på lördag (1 maj) har jag för avsikt att vara ledig och fokusera på gården och trädgården. Söndag dömer jag en tävling, men har för ovanlighetens skull lite plats för någon mer privatlektion på em (endast fasta elever). Skicka sms om du vill rida! Har ingen kurs denna helg.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*