Bonnie på lina

Igår var vi hos Bonnie, som har vuxit ännu mer sedan sist. Nu var hon dock lite jämnare igen, sist var hon hög bak men nu såg hon rätt fin ut, bortsett från att hon har päls som en mammut..

Igår fick hon ha benskydd för första gången (det märkte hon inte ens) samt att vi longerade lite i trav. Förra gången fick hon gå runt mig lite i skritt på en cirkel, och nu provade jag att longera ”som vanligt”. Jag undrar om någon kan ha tjuvtränat med henne? 😉 På filmen ser ni alltså första gången i trav på lina – efter typ en minut (jag har alltså inte hållit på en kvart innan vi filmade..) Det var lite svårare i andra varvet, men inget som inte gick att lösa. Egentligen kan man ha en medhjälpare som leder hästen på utsidan av volten i början, men jag tyckte det här funkade ändå med ett spö samt kroppsspråket.

Som ett extra plus så rör hon sig dessutom riktigt fint. Jag var lite nervös eftersom jag knappt har sett henne in action sedan hon var föl. Det här är ju dock en riktigt spänstig och balanserad trav för en 2-åring!

Vi avslutade med att jag stod bredvid och lade lite tryck på ryggen samt hoppade vid sidan av henne, lite som när man ska ”hoppa upp”. Jag gör det från båda sidorna även om jag inte har för avsikt att sitta upp från båda håll (vet att det är bra att träna på, men där går gränsen för min egen liksidighet). Hon viftade knappt på örat åt det. Duktig häst!

1 svar på ”Bonnie på lina

  1. Det där ser ju lovande ut! Fin svikt i steget och som sagt lugn och balanserad. Kul! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*