Grodans första vattenträning

I torsdags fick Grodan prova vattenträning för första gången. I början ska de i princip bara vänja sig vid att gå på bandet. Det var inga problem alls – hon var jätteduktig! Hon fick testa med en skvätt vatten runt benen, och det verkade inte bekymra henne. Man ökar kraven succesivt, som med all träning. Vattnet kan vara ända upp över framknäna så småningom, så det är rätt rejäl träning. Jag tycker till och med det här ser lite jobbigt ut…!

På film nummer ett har hon kommit in bra i lunken. Skritt är den gångart där hästen rör sin rygg mest. Det blir väldigt tydligt på filmen – men den här träningen ska ju också uppmuntra ryggverksamheten extra mycket. Det här är något att tänka på vid ridning. Ett av de största problemen är ryttare som är stela och inte följer hästens rörelser, och kanske försöker ”rida med sätet”, vilket skapar spänningar (och dålig bjudning) i skritten.

På film nummer två har vi precis börjat. Där försöker Grodan komma på hur hon ska hantera rörelsen under hovarna, så det ser rätt kul ut. Men det blir också tydligt att hon behöver använda bakdelen till att bromsa med. Och det hoppas jag kommer återspegla sig i träningen på sikt – för det är en svag punkt hos henne i övergångarna t.ex, där hon gärna kortar steget istället för att bromsa med rumpan.

Nu tänker jag försöka hinna med detta 1-2 ggr / vecka under tiden när jag ändå inte kan rida.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*