Helgkurs med ryttarträning

I helgen har det varit tredagarskurs med ridning och ryttarträning. Jag och Helena har ju haft ett flertal kurser nu med yoga, men den här gången testade vi lite mer fysisk träning / styrketräning.

Jag hade verkligen sett fram emot att själv delta i träningen, men det får väl bli nästa år… Det gick i alla fall att genomföra kursen, vilket kändes himla bra! Jag fick hjälp i veckan av min mamma med att städa och bädda, och Torbjörns mamma fixade maten, så jag bara behövde värma. Sedan fick Helena hålla i träningen avsuttet och lite extra kökstjänst. Jag har egentligen bara haft lektioner med benet i högläge, och så har jag fått avvika och vila mellan varven. Inte optimalt, men det funkade bra ändå.

Vi ska försöka hålla en likadan kurs i vår, ni får hålla ögonen öppna. Det verkade uppskattat av deltagarna och känns som ytterligare ett bra komplement till ridningen. Jag tror faktiskt att jag har lyckats uppmuntra flera av mina elever till att börja träna lite mer vid sidan av ridningen! Det är jättekul att det har blivit så, och att bidra till ökad förståelse för vikten av att vara i bra form för att prestera till häst!

Jag hinner inte träna riktigt så mycket avsuttet själv som jag skulle vilja, men jag försöker jobba med det i den mån jag hinner, och jag fokuserar mycket på kroppsmedvetenhet. Hoppas att jag inte tappar allt detta nu under kommande veckor, men jag får försöka träna i den mån jag kan utan att belasta benet.

Tack för en trevlig helg!

1 svar på ”Helgkurs med ryttarträning

  1. Tack själv Suvi! Toppenhelg även om det var trist att du inte kunde vara med och träna. Upplägget var riktigt bra och du och Helena har ytterligare ett bra koncept ihop! Så kul!!! Nu soffläge för mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*