Tävlingen i lördags

Tänkte lägga upp några bilder från framridningen i lördags. Är jättenöjd med vår prestation, dels för att det är bästa % hittills i Int1, men också för att vi båda var avspända och det kändes roligt. Som jag har skrivit tidigare blir jag lätt antingen spänd eller ”slö” när jag ska tävla, men den här gången lyckades jag rida ”ordentligt”. Det är jätteviktigt att våga inverka på banan, så att jag inte bara åker runt programmet, för då tappar jag henne mer och mer till slut.
Jag har börjat rida med huva för att förhoppningsvis ta bort lite ljud och få henne mer koncentrerad. Det kändes som om det hjälpte lite den här och förra gången. Förra tävlingen var hon också fokuserad, men ritten blev lite för avvaktande. Tror det delvis berodde på att hon tyvärr blir för stark på träns på banan. Nu tog jag kandar och det känns mycket bättre för jag kan vara kvickare och inte hamna i sega tygeltag. Däremot måste jag se över kandaret, för jag har upptäckt att stången är för lång och bridongen lite för kort… Så det blir nästa grej att ändra på.
Gjorde en bra grej i lördags också, och det var att longera hemma på förmiddagen. Har vid enstaka tillfällen ridit fram hemma en gång först, men det känns lite väl ”mycket”, mest för mig själv. Det tar ganska mycket tid och energi, även att sadla och tränsa (!) två gånger… Men longera går ju fort, och hon får en möjlighet att slappna av i ryggen utan krav. Vet inte om det var en del i att jag hade bättre ridkänsla på denna tävling, men skada gör det ju inte. Så om jag hinner kommer jag försöka hålla fast vid det, och kanske hellre prioritera bort att lacka hovarna och schamponera hästen. Fast schamponera gör jag ju faktiskt inte till varje tävling annars heller. Tycker överlag att man ska göra det så lite som möjligt, eftersom det tar bort hästens ”naturliga skydd”.. (Och för att jag är lat.)
Hon känns inte lika tittig på banan som förut. Det har gradvis blivit lite bättre. Förut kunde jag bara skritta in i början, men nu – äntligen, har jag börjat kunna gå in och trava eller galoppera direkt. Bara det är ett framsteg…

Programmet flöt på utan större missöden. Lite synd att hon efter första travökningen blev rädd när det skvätte upp sand på staketet. Hon spände till rejält i hörnet och sedan ska man direkt in i en öppna på medellinjen, men det gick att styra upp situationen. De snälla domarna satte 7 på ökningen, den sista satte dock 4 och kommentaren ”galoppinslag”, vilket egentligen inte stämmer, men det kanske såg ut så när hon blev lite rädd… (Detta kostade antagligen en placering, kom ju bara tiondelar utanför). Synd, men jag blir i alla fall inte paralyserad längre när det händer oväntade saker på banan.
Tycker att vi satte de flesta momenten. Måste lära mig att göra piruetterna mindre och mer tydliga. Jag flummar iväg där… Det är bara träning, hästen kan om jag gör rätt. Tycker jag höll ett bättre tempo överlag, men ibland blir det hastigt. Nästa steg är att rida framåt men att hon orkar vänta också. Fick faktiskt några 8:or också – mycket glad för det! Sammanfattningsvis gillar jag det här programmet mycket mer än StG, men tyvärr finns det inte så många tävlingar att åka på ok om man bara vill rida detta, så jag kommer fortsätta blanda.

Etiketter:

2 svar

  1. Vilka fina bilder! Tycker hon ser större, starkare o mer högrest ut.
    Och visst har du bytt sadel?!?
    Tycker du sitter annorlunda o den där ser annorlunda ut bak. 😉

  2. Tack! Hon är nog starkare nu, det känns så. Har provat en annan sadel som först kändes toppen (i jämförelse med föregående), men jag kommer ändå inte riktigt ner i den. Måste leta vidare… Men jag MÅSTE ha en annan sadel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*