Sammanfattning av dagen

Idag har jag haft en bra dag med både dagläger och tre privatlektioner. Har haft stallet själv också, men bara jag planerar ordentligt så blir det konstigt nog inte så stressigt. Daglägret blev lite annorlunda än tänkt dock. Kursen var bokad av Akademiska Ridklubben, men de hade själva missat att fylla kursen (och informera mig om det), så det kom två elever istället för fyra! Eftersom jag ändå får betalt så gjorde det i och för sig inte så mycket. De två eleverna fick rida två olika hästar istället, men det var lite bra att se dem på två hästar av olika typ direkt efter varandra. Eftersom de bara var två kunde de rida väldigt individuellt och det är ju egentligen sådan undervisning jag föredrar!

Det gjorde också att jag hade tid att sitta upp på Calle en kort stund och ”justera reglagen” lite, så att det blev lättare för min elev att hitta känslan. Det hinner jag ju göra ibland när det är fyra också, såklart. Men i ridskolegrupper om 12 är det ju tyvärr omöjligt. Jag tycker det är så himla bra att kunna göra så ibland, för det kan vara helt ”omöjligt” att förklara vissa saker på ett bra sätt. Det är mycket lättare att förstå som elev om man vet hur det ska kännas. Jag har också kommit på snilleblixten att filma en kort snutt och visa mina elever under pågående lektion. Ibland är det jättesvårt att korrigera sitsen för att det känns annorlunda än det ser ut, och då är det lättare att se själv på film. Eftersom man kan filma så lätt med telefonen nu så är det ju ett toppenbra hjälpmedel. Att jag inte har kommit på det förut…

Ingen ridning för min del idag. Anea vilar efter gårdagens tävling (tänkte berätta lite mer om den men det får bli imorgon) och Grodan har jag longerat. Tror det är bra för de flesta hästar att jobba utan sadel ibland!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*