Glasnudelsallad

Helt hästfritt inlägg men det här var så gott och så lovade jag att lägga ut receptet.

Är vanligtvis inte bra på att laga mat med asiatisk touch, fast jag tycker det är väldigt gott! Blandade flera recept hej vilt och detta blev min egen variant:

Grönsaker:
Mache-sallad
Avocado
Finstrimlade sockerärter
Finhackad röd paprika
Finhackad Salladslök
Picklad rödlök (se nedan) -rekommenderas! Blir en extra finess och sååå gott!

Glasnudlar
Obs: passa att de inte kokar för länge – lätt gjort. Stod fem min på paketet med det skulle ha varit för länge. Klipp gärna i kortare bitar innan servering – mycket svårt att servera annars!

Dressing:
Smaka av själva. Jag tyckte det var för mycket soya i receptet jag hittade. Jag tog:
1 dl asiatisk fisksås
1 msk ”vanlig” japansk soya
ca 2 msk socker
2 limefrukter
Chili. Skulle vara färsk men den jag hade köpt smakade inget så jag tog lite sambal oelek i. Funkar nog med chili på burk också.

Jag lade sallad i botten av en vid skål. Blandade nudlar med dressing och övriga grönsaker och lade ovanpå. Toppade med räkor, sesamfrön och färsk mynta och koriander. Kan nog bli bra med jordnötter istället för sesamfrön, kyckling istället för räkor… osv.

Ganska många ingredienser – men superlätt att göra, går fort (om man inte skalar räkorna själv…) och SÅ GOTT!

Just det – såhär picklar jag röd lök:
Skiva en stor röd lök så tunt det går.
Koka upp 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Häll på löken + lite salt och några korn vitpeppar eller kryddpeppar. Kan ätas efter ca en timme men mår nog bra av att stå ett tag till i kylen. Vet inte hur länge det håller. Passade jättebra till detta, eller till grillat / hamburgare. As-lätt men ser väldigt husligt ut!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*