Helgen

Helgen var en ”nästan ledig” helg, bortsett från att jag tävlade. Har dock inte haft vare sig lektioner eller stalltjänst, så lite ledighetskänsla har ändå infunnit sig. Igår började jag morgonen med en frukost-date på Nut House med en kompis. Väldigt mysigt och det var en bra frukost dessutom – som avslutades med äppelpaj. Var sedan mätt fram till middagen i princip…
Red Anea mitt på dagen. Hon var ju jättefin i fredags, men igår var hon väldigt spänd redan när jag skrittade fram. Tror att hon hörde skott från grannarnas jakt, för hon var väldigt fokuserad på något utanför ridhuset, och det tog lång tid att hitta en bra kontakt. Tänkte en stund att jag struntar i det här nu, men det är ju just det här jag måste lösa! Hon är ju väldigt olika från dag till dag, och nu behöver jag lära mig hantera det här bättre och inte bara kunna rida bra när vi har en bra dag – utan bli bättre på att lösa sådana här situationer. I slutet av passet blev hon riktigt fin, men jag fick rida lite längre stund än jag hade planerat för.

Igår kväll hade vi middag hemma med två vänner. Lyckades göra grymt god mat måste jag säga: en glasnudelsallad med räkor och till efterrätt vaniljglass med lime-curd, maräng och hallon. Hur lätt som helst, men sjukt gott! Kommer nog återkomma på någon kurs inom kort. Salladen ska jag lägga ut receptet på i ett eget inlägg.

Idag var det då dags för tävling. Tyvärr var hon ungefär som igår, spänd och ofokuserad. Hon blir väldigt svår att påverka då, men jag tycker ändå att jag löste det hyfsat efter en stund och inne på banan skötte hon sig okej ändå. Inte riktigt lika bra flyt som förra helgen tyvärr, men jag tycker ändå att jag själv håller mig mer kall inne på banan. Kommer lite djupare analys på ritten när jag är piggare!

Nästa vecka tror jag blir hyfsat lugn för min del. Tänker inte rida så mycket och Anea får ta det lugnare en period nu. Tror inte jag kommer gå sysslolös för det ändå dock!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*