Dagens träning

Idag har jag varit hos Nina med Anea och tränat. Igår hade jag en spänd och jobbig uteritt med henne och funderade starkt på att smita undan från träningen och strunta i alltihopa, men tog mig i kragen. Trots att vi inte alls var samspelta igår pga läskiga stenar och annat så var hon riktigt fin idag, från början!

Vi checkade av det mesta som ingår i St Georges och fokus låg i första hand på galoppkvalitén. Traven har hon lättare för och orkar både bära och skjuta på mer än i galoppen. I galoppen blir hon gärna kort och stark och där gäller det att jag ska kunna hålla henne aktiv utan att hon lägger sig på. Det jag också har jobbat mer med sista tiden är att verkligen samla henne så pass mycket att jag kan lätta, ha henne kvar i den balansen och sedan rida framåt. Där blir det nämligen lätt att hon själv vill välja när vi ska framåt igen och det är då hon blir stark. Jag vill kunna sätta tillbaka henne så pass mycket på bakdelen att hon ”stannar” där tills jag ber henne gå fram. Det blir min allra största uppgift nu – att få tempoväxlingarna att fungera och flyta på bättre. Jag vill ha känslan av att hon hela tiden håller upp sin manke och inte blir ”platt”. Det är på god väg men det ska bli bättre.

Mest nöjd med serierna och min sits / inverkan idag. Har hakat upp mig på en hel del saker sista tiden som jag måste förbättra och idag tycker jag att jag hade bättre ordning på det!
1 mars = snart sommar (?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*