Programträning

Har varit på programträning med Harry idag och ridit MsvB5 på kandar. Helt klart ett bättre program, och jag får lite bättre ”grepp” om ramen på honom med den betslingen. Det räckte dock inte hela vägen. Fin (tillräckligt) på framridningen och programmet gick att genomföra till stor del, men det är fortfarande för ”jobbigt”. Mitt i galoppdelen tvärstannade han och rörde sig inte ur fläcken. Man kan ju verkligen undra vad det här beteendet grundar sig i? Har i och för sig köpt honom som ”utbränd” och det kanske verkligen är så illa att han helt enkelt inte kan åka iväg på sådant här. (Nu hade jag till och med spö inne på banan.)

Jag kan inte rida bättre / smartare eller mer konsekvent än såhär. Det är något som är helt galet, och frågan är vad / varför? Att bara ge det mer tid, vara super-peppande eller ”träna mer” kommer inte hjälpa. Jag är så pass bra på att rida att jag ”borde” kunna jogga runt det här programmet, men jag rår inte på honom. Och om man ska vara helt uppriktig så har han ju inte 100% bjudning hemma heller – även om det är bättre än när han kom, och det märks inte lika väl när det inte är i ett program.

Jag tänker inte säga att jag ger upp helt än – men jag kommer inte ens tänka tanken på att tävla igen förrän jag (eventuellt) har hittat en bättre lösning. Tror inte det hjälper att åka på massa träningar heller, utan jag får nog tänka om lite här – eventuellt släppa alla vidare planer på oss som ekipage och bara satsa på att ha honom i verksamheten. Hävdar dock fortfarande att det är ”slöseri” med en så fin häst, men det viktigaste är att han trivs. Jag kan inte tvinga honom att visa upp sig om han inte vill. Och att sälja honom vidare är inte ett alternativ – jag har lovat honom att stanna, och kan inte sälja vidare en häst som åkt jorden runt redan. Det är helt emot allt jag står för.
IMG_2140Jag älskar den här hästen, men han ger mig gråa hår! Tror att jag är en mästare att dra till mig kluriga hästar alltså…

Etiketter:

2 svar

  1. Har han tävlat med någon annan? Tänker att du kanske ändå lägger större press på honom än dina elever och att han kanske skulle klara av att jogga runt med elever på nåt lägre program? 🙂

  2. Nej, han har inte tävlat med någon annan (här). Hade tänkt låta en elev rida LA men jag tror jag besparar henne det. 😉 Uppriktigt sagt tror jag inte att det här har med svårighetsgraden att göra, det är något annat som är svårt att förklara om man inte själv suttit på. Vill inte blanda in för ”många kockar” i just det här problemet, jag tror inte det hjälper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*