Träning med Anea

Idag har Anea varit superfin på träningen! Hon var mjuk och fin i ryggen från start och jag hade jättebra känsla. Roligt!
Förra veckan var ju min plan att snäppa upp träningen med henne, men det gick verkligen inte, för hon var för spänd och inte alls med på noterna. Det kan vara ganska svårt med henne, för hon är väldigt olika från dag till dag och jag vet inte alltid vad orsaken är. Det är bara att lyssna och anpassa ridningen efter det – på gott och ont. Ibland är det frustrerande när jag har tänkt träna vissa saker och får göra något helt annat, men förmodligen har jag lärt mig mycket av det och blivit ganska lyhörd som ryttare.

Nu har jag i alla fall fokuserat på att lösgöra, och hon har fått massage och IR-behandling bl.a. Försöker stretcha efter ridningen när jag har tid. Allt sammantaget verkade hjälpa den här gången – hoppas det håller i sig till söndag. Imorgon blir det skritt ute, lör jogga och sön tävling. Ingen vilodag denna vecka, törs inte det inför tävlingen.
DSC_1679Vi har övat på mer bärighet i ökningarna idag. Den här bilden är från en MsvB för några år sedan. Hon brukar öka ganska bra och taktmässigt, men nu när vi ska höja nivån (och kraven) så krävs lite mer ”häng” i ökningarna och att hon skjuter på ännu mer bakifrån och mer ”uppåt” och inte neråt. Fick till lite ”ny” känsla där idag!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*