Aneas vecka

Den här veckan står tävling på schemat, och det gäller att hitta ett bra upplägg, vilket inte alltid är så lätt. Hon behöver vara genomriden, men inte bli för trött.

Igår red jag ett ganska ordentligt pass, som tyvärr blev rätt spänt. Förmodligen mest för att hon var lite ”orastad” och hade vilat lör och skrittat ut sön. Lite surt, för förra veckan tyckte jag hon kändes så fin. Det var ingen katastrof, men det blir ingen riktigt bra kvalitet. Man får dock ta med sig saker även ifrån sämre pass. Jag tyckte inte hon tog vänster skänkel riktigt och det märks väl när jag ska in i en högerpiruett eller en serie från höger till vänster. Det funkar liksom inte att rida in i en rörelse med en ”banan-känsla”.

Idag tog jag itu med det på en gång och red diagonaler och raka linjer från början, och hon var bättre idag från start. Kunde rida igenom programmet lugnt och sansat och behövde inte heller rida så länge idag, så det kändes bra.

Imorgon blir det träning för Nina, och sedan är frågan vad jag gör på torsdag (dagen före tävling)? Eventuellt skrittar jag bara ut, för hon brukar kunna bli ganska fin av det till nästa dag. Tänker också att vi båda ska vara ”utvilade” till fredag. Förhoppningsvis törs jag sedan göra en start ”på prov” med träns istället för kandar. Det beror lite på hur hon känns imorgon.

Min största oro är just nu mig själv. Jag har haft ont i ryggen över en vecka pga en brottningsmatch med ett släp som satt fast i leran (ibland är man inte så begåvad). Eller ont vet jag inte, men jag är väldigt stel och känner mig inte följsam för fem öre. Sitsen är katastrof just nu. Dessutom är jag vårtrött (?) eller kommer bli förkyld, eller vad det nu är. Kontentan är i alla fall att jag har ont och är sjukt trött, nästan så jag mår lite illa mellan varven (nej, jag är inte med barn). Imorgon ska i alla fall min kiropraktor få ta sig en titt (hon kommer hit och rider) och på kvällen ska jag få massage. Jag hoppas det blir bättre av det.
DSC_1901En bild från vår första MsvA. Tror hon har blivit lite rundare sedan dess!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*